IzdvojenoTurizam

KARAVAN MIMOZE ISPRATILO OKO 20.000 LJUDI – USPJEŠNA PROMOCIJA PRAZNIKA I GRADA UZ MINIMALNE TROŠKOVE

Karavan mimoze koji je organizovan nakon višegodišnje pauze, prešao je proteklih dana više od  1.300 kilometara, promovisao grad i Praznik na  Zlatiboru, u  Jagodini, Beogradu, Bijeljini, Banja Luci i Podgorici, a prema  riječima predsjednika hercegnovske  opštine  Stevana Katića, defilee je pratilo  oko 20.000 ljudi.

-Moram istaći da sam veoma ponosan i zadovoljan načinom na koji su naša Gradska muzika, mažoretke, trombonjeri i klovnovi, kao i organizacioni tim realizovali ovogodišnji Karavan, rekao je Katić koji je i sam pratio četiri defilea.

– Nastupi su bili pripremljeni i izvedeni bez greške, što su nam potvrdili i domaćini – kazao je Katić i naglasio da su  osim predstavljanja Praznika mimoze i promocije Herecg Novog   upriličeni i zvanični susreti sa upravama gradova-domaćina.

-Oni su nam potvrdili da u regionu postoji interesovanje za saradnju sa Herceg Novim, posebno u oblastima turizma, kulture i kreiranja zajedničkih prekograničnih projekata- informisao  je Katić.

Prema njegovim riječima  troškovi putovanja su bili minimalni zahvaljujući podršci  lokalnih uprava i turističkih organizacija gradova u kojima su boravili.

-Na teret naše Turističke organizacije pali su samo neophodni troškovi, dnevnice za učesnike defilea. Funkcioneri lokalne uprave na Karavanu su boravili o svom trošku, bez dnevnica, što je u skladu sa mjerama štednje u lokalnoj upravi, uslijed otežane finansijske situacije, tj. naslijeđenih dugovanja – kazao je predsjednik novske opštine.

On se posebno zahvalio komapaniji „Blue line“, koja je sponzorisala troškove prevoza.

S druge strane efekti Karavana mimoze  su, već sada je jasno,  višestruko veći od uloženih sredstava pa će  2019. godine, uz najavu  jubilarnog  izdanja praznika,  biti  još sadržajniji i  proći će  kroz veći broj gradova – najavio je Katić ocjenivši da  takve aktivnosti treba podržati, jer „duh Herceg Novog, lijepe misli i slike iz našeg grada nosi mnogo šire nego što su granice naše države, a i regiona“.

I Dalibor Vuković iz TO  imao je slične ocjene.

– Gradovi koje smo posjetili imaju kvalitetno organizovane aranžmane za dolazak u Herceg Novi. Bijeljina i Banja Luka imaju aranžmane koji se kreću od 120 do 150 KM, za prve sedmice Praznika, koje će nastojati da ponove i za završnicu manifestacije- kazao je Vuković ističući i da će sportski programi Praznika mimoze okupiti oko 7.000 posjetilaca koji su već bukirali smještaj.

Promotivna kampanja bila je veoma intezivna  a akcenat je dat na digitalni i marketing putem društvenih mreža. Aranžmani privatnog smještaja su oglašeni na sajtu TO, što je, kako je rekao, veoma bitno za goste iz regiona.

Valentina Kulinović, kapelnica Gradske muzike, obratila se kako je rekla, u ime najstarije institucije kulture u Herceg Novom, osnovane prije 131 godinu i podsjetila da su od 1969.  u korak sa ovom manifestacijom.

 Od 1972. godine Gradska muzika u svom sastavu ima i mažoret ansambl-  naglasila je Kulinović i istakla da je posebno  zadovoljstvo  što se, nakon 80- tih godina kada su Karavani mimoze bili najintezivniji, tradicionalna februarska manifestacija ponovo na visokom nivou najavljuje u gradovima regiona.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com