Sport

KARATE, PRVENSTVO BALKANA – ZLATNI SERGEJ CIMBALJEVIĆ

Na prvenstvu Balkana u karateu za pionire i nade, koje je održano u Beogradu od 27. do 29. aprila u organizaciji karate federacije Srbije, učestvovali su takmičari karate kluba „Šotokan tim“ Herceg Novi, koji su nastupali kao reprezentativci Crne Gore. Na takmičenju je učestvovalo oko 700 najboljih takmičara iz Srbije, Crne Gore,BiH, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Rumunije, Bugarske, Turske i Albanije.

Iz KK „Šotokan tim Herceg Novi“ nastupili su: Sergej Cimbaljević 2006. god. nade u borbama do 37kg, Luka Tomanović 2006. god. nade borbe do 52kg, Bojan Vulović 2005. god. nade borbe do 45kg, Luka Radović 2005. god. nade borbe do 50kg, Mia Bošnjaković 2005. god. nade kate, Ivana Vidojević 2005. god. nade kate i kata tim 2005/06. god. u sastavu Ines Bošnjaković, Ivana Vidojević i Mia Bošnjaković.

-Osvojili smo jedu zlatnu i jednu bronzanu medalju. Zlato je potvrdio od prošlog balkanskog šampionata iz Istanbula Sergej Cimbaljević, koji je i ove godine imao pet borbi i došao do zlatne medalje. Ovim rezultatom, postao je najbolji karatista u konkurenciji pionira i nada u našem gradu, jer do sada niko nije osvojio u pojedinačnoj konkurenciji 2 zlatne medalje na balkanskim prvenstvima, ističu iz KK „Šotokan“ i dodaju.

-Bojan Vulović je pored svih poteškoća koje je imao u zadnjih par mjeseci osvojio bronzanu medalju, te tako nastavio niz uspjeha na balkanskim prvenstvima. Ostaje žal, jer smo mogli da dođemo do još jedne ili dvije medalje. Luka Tomanović nije imao dovoljno koncentracije, te je nastup završio u četvrtfinalu sudijskim preglašavanjem. Kata tim je izgubio u borbi za treće mjesto. Mia Bošnjaković je takođe izgubila u četvrt finalu, kao i Ivana Vidojević. Luka Radović je sudijskim preglašavanjem izgubio u prvom kolu. Kao treneri smo nastupom dijece zadovoljni. Uz malo sreće, mogli smo do još neke medalje, ali obzirom u uslovima u kojim radimo , i problemima sa salom, ovo je jedan odličan rezultat i ponovljen uspijeh od prošle godine, kada smo takođe osvojili jednu zlatnu i bronzanu medalju, stoji u saopštenju KK „Šotokan tim“ Herceg Novi.

U ukupnom plasmanu reprezentacija Crne Gore je osvojila četvrto mjesto  sa 25 medalja: 6 zlatnih, 8 srebrnih i 11 bronzanih. Najbolja reprezentacija je  Turska, zatim Srbija i BiH.

-Zahvaljujem se roditeljima na podršci, koji snose kao i uvijek najveći dio troškova. Takođe se zahvaljujemo sponzorima i firmama  koji su nam pomoogli da umanjimo dio troškova, kao i TO Herceg Novi i Opštini Herceg Novi, koje su obećale podršku.

Treneri ekipe na šampionatu u Beogradu bili su Dejan Bošković i Marko Vašalić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com