Društvo

JPU “NAŠA RADOST” U PROJEKTU “PROMAHAJMO V SVET”

JPU “Naša radost“ prethodne školske godine bila je dio Međunarodnog projekta “Promahajmo V Svet” ili “Say hello to the world”. Jednogodišnji projekat je  podrazumijevao  video konekciju sa vaspitno-obrazovnim ustanovama širom svijeta i ramjenu vaspitnih, obrazovnih i  kulturnih običaja.

Kako saopštavaju iz JPU “Naša radost”, cilj projekta je razvoj tolerancije i poštovanja prema različitostima među ljudima i razvoj osjećaja altruizma.

-Djeca, sa vaspitačicama iz vaspitne jedinice Topla, ostvarili su video konekciju sa drugarima iz Litvanije. Druženje sa njima ostvareno je kroz pet tema: To sam ja, Ja i moja porodica, Ja i moj vrtić, Ja i moj grad, Ja i moja država. Djeca su imala priliku da se predstave svojim drugarima kroz igru, pjesmu i druge aktivnosti. Predstavili smo svoju zemlju, grad, vrtić, svoje porodice… Djeca su komunicirajući sa drugom djecom pokretom, osmjehom i razmjenom ideja gradili mostove prijateljstva.

Na kraju projekta, a na osnovu evaluacije ostvarenih aktivnosti, stručni tim FINI Zavoda  dodjeljuje međunarodni sertifikat “Tolerantan vrtić” i time JPU “Naša radost” obavezuje da i u budućem radu realizuju ciljeve ovog projekta.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com