Društvo

JPU “NAŠA RADOST”: MAŠTOVITO OTKRIVANJE ŽIVOTA I GRADA

Priznaćete, predškolsko vaspitanje nekad i sad prosto je nemoguće uporediti. Djeca u svojim starosnim grupama imaju organizovane posjete ustanovama kulture u gradu ali i zdravstvenim objektima, seoskim imanjima, imaju i jednodnevne izlete. Svaki dan je brižljivo isplaniran, a u središtu je samo i jedino dijete.

JPU „Naša radost“ pravi godišnji plan kulturnih i javnih djelatnosti i dešavanja u vrtiću i on je sastavni dio godišnjeg programa, kazala je gostujući u emisiji o obrazovanju na talasima RHN pedagogica u toj ustanovi Divna Popović.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/11/vrtic-topla.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Starije grupe vaspitne jedinice Topla, Dr pedijatrica predstavlja svoje zanimanje

-Taj plan se realizuje na nivou grada, ustanove i svake vaspitne grupe. Vaspitne grupe prave plan javnih kulturnih djelatnosti, tako da imaju slobodu u planiranju ovih aktivnosti i širinu da to prilagode potrebama i željama djece, a u dogovoru sa roditeljima.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/11/vrtic-bijela.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Starija grupa vaspitne jedinice Bijela – Branje šipaka, japanskih jabuka, aktivnosti u grupi u okviru teme “Voće i povrće”

Mogućnosti su velike, polje djelovanja široko, priča dalje Popovićeva.

-Djeca posjećuju galerije, biblioteku, Radio Herceg Novi, osnovne škole, Dječiji dom „Mladost“, Dom zdravlja, stomatološku ordinaciju, meteorološku stanicu, fitnes centre, pijacu, ribarnicu, seoska domaćinstva i slično. Broj posjeta je veliki, mogućnosti takođe, svi se rado odazivaju na poziv da ih posjetimo, a djeca zaista uživaju. Sve je to za njih veoma edukativno i predstavlja dobar način da im se približi stvarnost i život u gradu.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/11/vrtic-igalo.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Starije grupe vaspitne jedinice Igalo u posjeti Meteorološkoj stanici 

Posjeta domaćinstvu Vlaović u Sutorini, koji su rado pristali da djeca obiđu njihovo imanje i vide šta se na njemu dešava bilo je nesvakidašnje iskustvo za mališane, kazala je Popović.

Kada im vremenske prilike ne dozvole da budu u šetnji i obilascima, tada u svojim učionicama crtaju, prave ukrase, organizuju modne revije…

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/11/vrtic-savina.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Aktivnost srednje grupe vaspitne jedinice Savina- modna revija “Gospođa Jesenka” 

Trenutno su aktuelni programi posvećeni jeseni, spremaju i zimnicu uz pomoć roditelja.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/11/zimnica.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

-Dosta aktivnosti se svakodnevno realizuje, roditelji su upoznati sa tim, a i istaknuto je na oglasnoj tabli pred učionicom svake grupe šta je aktuelno tog dana. To je naravno samo siže onoga što se dešava u vrtiću, od trenutka kada djeca dođu pa dok ne odu kući. Sve te aktivnosti su tematski povezane i prilagođene uzrastu i potrebama djeteta u grupi, kazala je pedagogica Divna Popović.

Foto: FB JPU “Naša radost”

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com