DRUŠTVO

JPU “NAŠA RADOST” DOČEKALA SPREMNO NOVU ŠKOLSKU GODINU

JPU “Naša radost” dočekala je spremno novu školsku godinu. Broj vaspitnih grupa je 30 od čega 22 grupe vrtića i osam jasličnih grupa sto je za dvije više nego prošle godine.

Na inicijativu ustanove, a uz saglasnost Ministarstva prosvete,  povećan je i broj zaposlenih vaspitača, medicinskih sestara i asistenata, a u skladu sa potrebama, kazala je pomoćnica direktorke Ana Petrušić:

-Broj upisane djece je 1.080 što je daleko više od nasih kapaciteta, ali se nadamo da će  novi  vrtić na Savini  značajno povećati naše kapacitete. Kao i svake godine, sobe za boravak djece u  vaspitnim jedinicama su okrečene, mijenjana je  stolarija, kupljen novi namjestaj,postavljeni laminati. Otežavajuca okolnost je to što je  matična jedinica  Savina zatvorena prije tri godine, a prostorije  u školskom centru i Zadužbini  Nikole Ukropine  su samo prelazno riješenje do izgradnje novog vrtića. Zadovoljni smo onim sto smo uspjeli da uradimo i radimo kontinuirano, energijom koju ulazu vaspitači svih vaspitnih jedinica da se nedostatak  sto manje osjeti. Zadovoljni smo i razumijevanjem roditelja za okolnosti u kojima se radi, a o odzivu djece za upis u vrtic da i ne govorimo, znajuci da smo jedna od opština u Crnoj Gori koja prednjaci obuhvatom djece predskolskim obrazovanjem, kazala je Petrušić.

Cijena  koju roditelji plaćaju za boravak djece   je već godinama   ista. U zavisnosti da li su djeca uključena u primarni cjelodnevni program ili primarni poludnevni i program, cijena  je 40, odnosno 20 eura.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com