Turizam

JP MORSKO DOBRO: PREZENTACIJA O UPRAVLJANJU “PET FRIENDLY” PLAŽAMA U HRVATSKOJ

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je u Atlasu crnogorskih plaža predvidjelo sedam kupališta za kućne ljubimce, od čega dva u Budvi i po jedno u ostalim primorskim gradovima. Predstavljajući primjer dobre prakse, koja treba da se primjeni i u Crnoj Gori, u Budvi je održana prezentacija o upravljanju „pet friendly“ plažama u Hrvatskoj, saopštavaju iz JP Morsko dobro.

Prezentaciju su održali Milica Mašanović iz Službe za održivi razvoj morskog dobra  i Igor Montanari-Knez kao predstavnik „Montuy’s dog“ plaža u Crikvenici i na ostrvu Rab iz Hrvatske.

Prezentaciji su prisustvovali korisnici kupališta za kućne ljubimce u Crnoj Gori,  predstavnici NVO za zaštitu životinja i zaposleni u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom koji obavljaju poslove vezane za izdavanju uslova za organizaciju kupališta.

Imajući u vidu da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ove godine po prvi uvelo kategoriju – kupališta za kućne ljubimce (pet friendly), cilj ove prezenatcije bio da se domaćim zakupcima prezentuje primjer uspješne prakse iz regiona, koju bi već naredne sezone mogli primjeniti i na našoj obali.

U okviru trodnevne posjete gosta iz Hrvatske, gospodina Monatanarija, organizovan je i obilazak plaža za kućne ljubimce u Ulcinju, Baru i  Budvi, kako bi se sagledao potencijal za dalji razvoj ovakve ponude na crnogorskim plažama.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com