Politika

JOVAN SUBOTIĆ: ISPUNJENI SVI ZAHTJEVI NOVSKE LISTE

All-focus

Novska lista se u petak oglasila saopštenjem za javnost u kome su naveli da je upitan njihov dolazak na današnju sjednicu SO, jer su, kako su naveli, “od početka participacije u vlasti suočeni sa opstrukcijama takozvanih velikih stranaka u naporima da se raskine sa nazadnom politikom prošlosti i sa spornim radnim navikama javnih službenika koje su se godinama ogledale u neprofesionalnosti, neljubaznosti i kašnjenju na posao pri čemu su posljedice trpili građani.  Naš odgovor na ovu situaciju je ozbiljno upozorenje i neučestvovanje na sjednici u ponedeljak ukoliko se ne dese hitne i korijenite promjene koje smo od svojih koalicionih partnera zahtijevali-naveli su u saopštenju.

Danas su ipak dva odbornika Novske liste obezbjedili  kvorum a  Jovana Subotića smo pitali koji su to zahtjevi Novske liste upućeni kolaicionim partnerima:

-Pojedinčano neću iznositi zahtjeve u medijima jer ono što se dešava unutar koalicije, to mora da ostane unutar koalicionih pregovora, a to je preduslov fukcionisanja ove koalicije na zdravim nogama. Zahtjevi Novske liste bili su jako ozbiljni. Nismo ih iz vedra neba uputili koalicionim kolegama,već smo o njima razgovarali i prije nego što smo ih zvanično  podnijeli.  O tome smo razgovarali sa njima i nakon nešeg saopštenja. Mogu vam samo reći da su naši zahtjevi u potpunosti ispunjeni. Radi se o tome da Novska lista ne funkcioniše od danas do sutra. Njenim osnivanjem pokušali smo da unesemo promjenu funkcionisanja lokalne samouprave i ta promjena treba da bude dugotrajna i na zdravim temeljima da funkcioniše sve ovo dugi niz godina, bila Novska lista u vlasti ili ne . Zaista od tih osnovnih zahtjeva da budemo pravi servis građana, da se ovdje ne radi za naše lične interese već za same građane, da se promijeni čitava kultura funkcionisanja skupštine i od toga nećemo odustati -kazao je Subotić.

Ponovio je da su ispunjeni svi zahtjevi Novske liste te da to “nije bilo lako odraditi u tom  kratkom vremenskom periodu”.

-Imali smo dogovor od sinoć, pojavili smo se na Skupštini svi koji smo bili u mogućnosti. Naši odbornici su najavili izostanak oni koji nisu mogli da budu tu, tako da nastavljamo funkcionisanje bez spornih momenata u ovom trenutku -rekao je Subotić.

Na pitanje da li je smanjenje plata pojedinim funkcionerima zbog neispunjavanja radnih obaveza jedan od spornih momenata unutar koalicije Subotić je rekao da je ta situacija  bila okidač za potez Novske liste.

-Među tim funkcionerima je bio jedan naš funkcioner. Govorimo o nepoštovanju u potpunosti onog radnog vremena koji je predviđen, sve u skladu sa funkcionisanjem lokalne uprave kao servisa građana. Bilo je protesta, možda malo iznenada ljudima jer nisu naučili na takav odnos jer se to nije ranije dešavalo jer smo se svi na neki način uljuljkali na ovim pozcijama  ali Novska lista je tu da to ne dozvoli -rekao je Subotić.

On je potvrdio da je Aleksandar Škobalj, koji je u parlament ušao kao predstavnik “Građanske liste za Herceg Novi – Mišo Škobalj”,  odbornik i član Novske liste, ali da proceduralno još nije član odborničkog kluba zato što nije završena papirologija.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com