DRUŠTVO

JESEN 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uglavnom, ujutru i tokom noći mjestimično kiša. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, tokom noći umjeren do jak južni. Najviša dnevna temperatura vazduha 10 do 21 stepen.

AUTO MOTO SAVEZ

Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima, uz učestale odrone i, na pojedinim dionicama, zaostalu vodu na kolovozu. Zbog odrona je obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac – Đurđevića Tara. Otvoren je magistralni put Podgorica – Kolašin, a obustavljen je saobraćaj preko Mateševa za Podgoricu. Jednom trakom naizmjenično, zbog vode na kolovozu, saobraća se kroz mjesto Sjerogošte na putnom pravcu Kolašin – Mojkovac. Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja, uz poštovanje postavljene signalizacije. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže, a 10 osoba lakše povrede.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u Herceg Novom juče su registrovana ukupno 4 204 putnika i 1 481 motorno vozilo. Službenici Granične policije otkrili su jedno lice po nacionalnoj potjernici i izdali dva prekršajna naloga za plaćanje novčane kazne.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 15 letova, od čega šest za Beograd. Jutarnji “Montenegro Airlines”-ov realizovan je u 7:30, preostali su u 17:20 i u 18:50, a kompanije “Air Sebia”su u 8:20, 15:15 i u 18:35. It Tivta je planirano pet letova, a dva su za Beograd; “Montenegro Airlines” u 7:30, a “Air Serbia” u 11:25.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni 10-ak minuta i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 8:20, a inter city voz bi po redu vožnje trebalo da stigne u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su u 9:00 i u 19:00 sati. Kada je riječ o lokalnom prevozu dnevno ima šest polazaka za Podgoricu i tri za Bijelo Polje.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Jutros su u naš grad prvi stigli “Božur” iz Beograda i “Neobas” iz Banja Luke, a za njima i “Kanis” iz Leskovca, “Božur” iz Skoplja, “Lalatović travel” iz Modriče, Trans-jug” iz Beograda i “Lens” iz Novog Sada. Po redu vožnje su krenuli “Ozlem tours” za Beograd, “Blue line” za Trebinje i “Centrotrans” za Federalno Sarajevo, kao i prvi autobusi na linijama u Crnoj Gori.

DOM ZDRAVLJA

Na dječjem odjeljenju hercegnovskog Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati rade dr Maja Popović i dr Dragana Knežević, od 14:00 do 21:00 sat dr Ljiljana Ugrinović, a u ambulanti u Bijeloj od 8:00 do 16:00 sati dr Milena Proročić. U dispanzeru za žene danas je od 7:00 do 15:00 sati dr Alenka Srdanović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Aleksandra Kolundžić, dr Zinaida Miljković, dr Sanja Topić, dr Vesna Kovač  i dr Marija Stanišić, a od 14:00 do 21:00 sat dr Danka Krivokapić, dr Sanja Čeprnić i dr Tanja Zgradić. U ambulanti u Bijeloj u prvoj smjeni je dr Iljana Danilović a u drugoj dr Goran Komar, a u ambulanti u Igalu je dr Ana Popović.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com