Društvo

JESEN 2018: SERVISNE INFORMACIJE

Promjenljivo oblačno, ponegdje u južnim predjelima sa dužim sunčanim intervalima, a na krajnjem sjeveroistoku tokom jutra uz provijavanje slabog snijega. Vjetar prijepodne sjeverni, uglavnom slab do umjeren, zatim slab i promjenljiv. Najviša dnevna temperatura vazduha -4 do 13 stepeni.

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

U južnim predjelima kolovizi su uglavnom suvi, a na putevima na sjeveru se zbog snijega i poledice saobraća usporenije. Zbog usova na putu obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici Plužine – Šćepan polje, a na dionicama Nikšić – Šavnik i Nikšić- Plužine zbog sniježnih padavina nije dozvoljen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena vremenskim i uslovima na putu, uz poštovanje pravila saobraćaja. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže, a jedna osoba lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 17 letova, od čega pet za Beograd; “Air Sebia” su 8:30, 15:10 i večeras u 22:25, a “Montenegro Airlines” u 8:50 i u 17:20. Iz Tivta su planirana četiri leta, a polovina je za Beograd;  “Air Serbia” u 11:30, a “Montenegro Airlines” u 14:20.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda stigao je na Željezničku stanicu u Baru u 8:10, sa 10-ak minuta zakađnjenja, a inter city voz po redu vožnje očekuju u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su ujutru u 9:00 i uveče u 19:00 sati.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Zbog snijega se autobuski saobraćaj odvoja uz kašnjenja, a bilo je i otkazivanja linija. Tako jutros “Glunex” nije krenuo za Istočno Sarajevo, dok “Centrotrans” sa Pala prilično kasni. Prvi su u naš grad stigli “Rule turs” iz Skoplja i “Lazaro” iz Banja Luke, a za njima “Ozlem tours” iz Leskovca, “Viena tour” iz Modriče i autobusi iz Beograda, Novog Sada, Niša i Subotice. Po redu vožnje su krenuli “Ozlem tours” za Beograd, “Blue line” za Trebinje, “Centrotrans” za Federalno Sarajevo, kao i prvi autobusi za Nikšić, Bar i Podgoricu.

DOM ZDRAVLJA

U hercegnovskom Domu zdravlja su organizovana uobičajna dežurstva vikendom. Izabrani ljekari za djecu danas rade od 7:00 do 17:00 sati, a izabrani ljekari za odrasle od 7:00 do 21:00 sat. Ambulante u Igalu i u Bijeloj nedeljom ne rade.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com