Sport

JEDRENJE, SVJETSKI KUP – MILIVOJ DUKIĆ U ĐENOVI

U Đenovi se održava treća i poslednja regata iz serije Svjetskog kupa za olimpijske klase, na kojoj će Crna Gora imati svoje predstavnike. Prva regata iz serije se jedrila u Enoshimi u Japanu, gdje će se jedriti Olimpijske igre 2020. a druga se jedrila u Majamiju, Amerika. Na tim takmičenjima nije bilo predstavnika Crne Gore. Finale Svjetskog kupa jedriće se početkom juna u Francuskoj.

Ovo je poslednja regata iz serije Svjetskog kupa na kojoj se jedriličari u olimpijskim klasama bore za finale Svjetskog kupa, koje će se jedriti početkom juna u Marseju u Francuskoj. Od naših jedriličara u klasi Laser Starndard učestvuju Milivoj Dukić JK “Jugole Grakalić” Herceg Novi i i Ilija Marković JK “Delfin” Tivat.

Naši jedriličari nemaju šansu da izbore finale jer zbog nedostatka sredstava nisu učestvovali na predhodnim regatama Svjetskog kupa ali ovu regatu koriste u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo. U Đenovi će se sledeće godine održati poslednja kvalifikaciona regatta, na kojoj će se jedriličari boriti za olimpijsku normu, pa će im iskustvo sa upoznavanjem akvatorijuma na ovom takmičenju sigurno biti dragocijeno.

-To su projekti iza kojih treba da stane država. Prvi put u istoriji Crne Gore i našeg sporta učešće u finalu Svjetskog kupa u jedrenju izborio je za Crnu Goru Milivoj Dukić sa svojim timom 2017. kada smo dobili priliku da učestvujemo na svim regatama Svjetskog kupa i iskoristili je. Sa podrškom koju sada ima naš sport to će biti teško ponoviti, poručuju iz Jedriličarskog saveza Crne Gore.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com