Društvo

JAVNE POVRŠINE UKRAŠENE SEZONSKIM CVIJEĆEM I VIŠEGODIŠNJIM BILJKAMA

Radnici Sektora održavanja zelenila u Komunalno – stambenom preduzeću uredili su i zasadili cvijeće i višegodišnje biljke na mnogim javnim površinama i skverovima u gradu, koji su često na udaru vandala. I pored uloženog truda radnika da javne površine budu uredne i oplemenjene raznovrsnim cvijećem i mediteranskim rastinjem, mnoge su sadnice ukradene , površine devastirane, što ostavlja ružnu sliku i pričinjava veliku štetu gradu i građanima.
Iz Komunalno – stambenog preduzeća apeluju da se javne površine, rasvjetni stubovi, klupe , mobilijar sačuvaju na opšte dobro svih. Posebno lijepo izgledaju površine uz saobraćajnice, koje su oplemenili lavandama, lepezastim palmama, mimozama, stablašicama indijskog jorgovana, agapatusa, pelargonije, kaliopa, hortenzija, san vitale,ali i begonijama, salvijom, tagetes cvijetnim aranžmanima.
Uređeni su skverovi na Toploj, kod semafora, na Petlji u Igalu, Mojdeškom putu, Kružnom toku u Meljinama. Obavljena je detaljna rekonstrukcija zelenila u Starom gradu, ispred zgrade Čistoće, iznad apartmanskog naselja u Ulici Stijepa Šarenca, zasađene su žardinjere u Njegoševoj ulici, kod zgrade Opštine , na trgovima. Uređeni su i parkovi u centru grada i Igalu, Omladinski i Ilijin park i zelene površine na drugim lokacijama.
Podsjećamo da je akcijom sadnje sezonskog cvijeća i višegodišnjeg rastinja od maja zasađeno preko 1.350 sadnica koje, ukrašavaju brojne skverove.

UREĐENJE VIDIKOVCA U NJIVICAMA, NOVA RASVJETA NA TOPLOJ
Zaposleni u Sektoru za održavanje lokalnih puteva, obavili su  sanaciju klupa na vidikovcu na Njivičkom putu. Zamijenjene su oštećene letve. Izrađene, ofarbane i monitrane su letve, u ukupnoj dužini od 50 metara, saopšteno je iz Komunalno stambenog preduzeća.
Takođe su , na zahtjev Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, izradili su i montirali dvije oglasne table na Karači.
Zaposleni u sektorima održavanja javne rasvjete i lokalnih puteva, obavili su radove na izgradnji javne rasvjete u Ulici Braće Grbić, na Toploj. Putari su izvodili pripremne radove na iskopu kanala za polaganje kablova i vratili površine u prethodno stanje, a električari elektromontažerske radove. Na trasi dužine oko 300 metara montirano je 10 stubova , visine 5 metara i postavljene su led lampe od 50 wati.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com