DruštvoEkonomija

JAVNA RASVJETA NA PRIGRADSKOM PODRUČJU I PODNO ŠPANJOLE – SATELITSKO PODEŠAVANJE DO 20. OKTOBRA

Prijevor i Vrbanj dobili su javnu rasvjetu, čime je, poslije dužeg vremena, poklonjena pažnja i mještanima ovih prigradskih naselja. Novi stubovi za montiranje led lampi postavljeni su i ispod trvrđave Španjola, dok su u Zelenici i Kumboru radnici Komunalno-stambenog preduzeća obavili popravke na javnoj rasvjeti. Nedostaci u satelitskom podešavanju rada led rasvjete trebali bi biti otklonjeni do 20. oktobra.

Za izgradnju novih trasa javne rasvjete Komunalno – stambeno preduzeće je ugradilo oko 50 rasvjetnih tijela, uglavnom u prigradskim naseljima, kazao je direktor ovog preduzeća Branko Božović

– Na Vrbanju je u dužini od 1.200 m postavljeno 30 betonskih stubova, a na njima je montirano 36 lampi eurokristal 150 w,  koje su priključene na novi upravljački ormar. Realizaciju projekta pomogli su i mještani Vrbanja. U Prijevoru je postavljeno novih 7 betonskih stubova javne rasvjete, visine 8 m, na kojima su led svetiljke od 80w. Na ovaj način je osvetljen put  u dužini od 200 metara, istakao je Božović.

Radnici ovog preduzeća postavili su dva drvena stuba i ispod tvrđave Španjola, na kojima su led lampe takođe od 80 w, te je osvjetljeno i 80 metara puta u Srbini.  Božović je podsjetio da je u prethodnom periodu osvjetljen je i park manastira Savina gdje je postavljeno 6 pocinčanih stubova sa isto toliko lampi od 150w.   [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/10/prema-Vrbanju-2.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]   Zaposleni u Sektoru za održavanje javne rasvjete otklonili su nedostatke na rasvjeti u Zelenici i Kumboru, istakao je Božović:

-Kod stadiona FK Orjen zamjenjena su 3 drvena stuba i montirane 3 led lampe. U Kumboru su na tri različite lokacije postavljena četiri drvena stuba sa šest led lampi od 80w, kazao je Božović.

SATELITSKO PODEŠAVANJE SVIH  SVJETILJKI NOVE LED RASVJETE

Danska kompanija Hesa lajt zadužena je za podešavanje satelitskog upravljanja nove led rasvjete u Herceg Novom. Problemi su evidentni, ističe Božović:

-Gotovo jedna četvrtina od ukupno 5.800 postavljenih led svjetiljki nije obuhvaćena  sistemom daljinskog nadzora. Prema protoklu koji su Opštini kao investitoru, poslali iz  firme Hesel Lajt potvrđeno je da će sve biti ispravljeno do 20. Oktobra, informiše Božović.

U Komunalno-stambenom preduzeću očekuju da će sa izvođačem radova potpisati ugovor o održavanju i upravljanju novom rasvjetom u garantnom periodu jer imaju i kapacitet i kvalifikovane ekipe.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com