DruštvoIzdvojeno

JANUARSKI PROGRAMI IZ KALENDARA “ORJEN,PLANINA KRAJ MORA”

Iz ovogodišnjeg zajedničkog zimskog programa „Orjen, planina kraj mora“ realizovana je šetačka tura „Prvi dan u planini“, ali su najavljeni i svi programi do kraja januara.

U dogovoru sa organizatorom „Veče planinske fotografije“  u NVO „Orka“ planiran za sutra odgođen  je za 17. januar. Termin održavanja je pomjeren, u cilju dobijanja još što kvalitetnijeg sadržaja, saopšteno je iz Agencije. Naredni program je 13. januara – noćna trka Žlijebska lastva – Sedlo, koju će realizovati u saradnji Orjen outdoor i Alpinistički klub Niskogorci. Planinarska tura Žlijebska vala – vrh Rt planiran je 21. januara, a organizator je Planinarski klub Subra.  Bjelotina mini ultra –Mountainruning trka zakazana  je 27. januara, a dan kasnije i „Prvenstvo Orjena“ u izradi Snješka Bijelića, koje će u sradnji realizovati Hrvatsko planinarsko društvo „Dubrovnik“ i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Podsjećamo, cilj programa „Orjen, planina kraj mora“  je da se kroz različite programe ukaže na vrijednosti našeg zaleđa. U ovoj sezoni kalendar će biti realizovan u produženom trajanju u odnosu na prve dvije, od novembra  do početka maja 2018. godine.  Nosioci aktivnosti, osim  Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, kao koordinatora  su: PK „Subra“, NVO Orjen Outdoor, AK „Niskogorci“, Sekretarijat za komunalne poslove i ekologiju, mjesne zajednice  Kameno-Žlijebi, i Sušćepan-Ratiševina-Trebesin, NVO „Orka“, konoba Sikimić , NVO ”Eko Boka” i paraglajding klub “Adriafly”. Program se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i lokalne Turističke organizacije.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com