Please assign a menu to the primary menu location under MENU

DruštvoIzdvojeno

JANUARSKI PROGRAMI IZ KALENDARA “ORJEN,PLANINA KRAJ MORA”

Iz ovogodišnjeg zajedničkog zimskog programa „Orjen, planina kraj mora“ realizovana je šetačka tura „Prvi dan u planini“, ali su najavljeni i svi programi do kraja januara.

U dogovoru sa organizatorom „Veče planinske fotografije“  u NVO „Orka“ planiran za sutra odgođen  je za 17. januar. Termin održavanja je pomjeren, u cilju dobijanja još što kvalitetnijeg sadržaja, saopšteno je iz Agencije. Naredni program je 13. januara – noćna trka Žlijebska lastva – Sedlo, koju će realizovati u saradnji Orjen outdoor i Alpinistički klub Niskogorci. Planinarska tura Žlijebska vala – vrh Rt planiran je 21. januara, a organizator je Planinarski klub Subra.  Bjelotina mini ultra –Mountainruning trka zakazana  je 27. januara, a dan kasnije i „Prvenstvo Orjena“ u izradi Snješka Bijelića, koje će u sradnji realizovati Hrvatsko planinarsko društvo „Dubrovnik“ i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Podsjećamo, cilj programa „Orjen, planina kraj mora“  je da se kroz različite programe ukaže na vrijednosti našeg zaleđa. U ovoj sezoni kalendar će biti realizovan u produženom trajanju u odnosu na prve dvije, od novembra  do početka maja 2018. godine.  Nosioci aktivnosti, osim  Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, kao koordinatora  su: PK „Subra“, NVO Orjen Outdoor, AK „Niskogorci“, Sekretarijat za komunalne poslove i ekologiju, mjesne zajednice  Kameno-Žlijebi, i Sušćepan-Ratiševina-Trebesin, NVO „Orka“, konoba Sikimić , NVO ”Eko Boka” i paraglajding klub “Adriafly”. Program se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i lokalne Turističke organizacije.

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com