IzdvojenoSport

JADRAN SPREMAN ZA DRUGI KVALIFIKACIONI TURNIR ZA LIGU ŠAMPIONA

PVK Jadran Carine domaćin je drugog kvalifikacionog turnira C grupe za Ligu šampiona. Od petka do nedelje na Škveru će ugostiti ruski Sintez, grčki Vuljagmeni i  rumunski Korona Sportul. Na današnjoj konferenciji za novinare direktor kluba Miloš Mračević govorio je o tehničkoj organizaciji takmičenja, a trener Jadrana Carine Vladimir Gojković i reprezentativci kapiten Marko Petković i Đuro Radović o šansama za plasman u plej of za Ligu šampiona.

Riječ je o najvažnijem krugu kvalifikacija i najzahtijevnijoj fazi takmičenja, a Jadran je spreman i daće sve od sebe da se nađe među dvije ekipe koje prolaze i ostaju na Evro sceni najmanje do Nove godine, kazao je trener Vladimir Gojković.

-Spremali smo se od prvog turnira, žestok rad obilježio je minule dvije sedmice i želimo da se nastavi započeto na prvom turniru u Francuskoj  Sigurno je da svaka pobjeda dosta znači i očekujem da možemo da budem na nivou koji daje šansu da  pobjeđujemo. Cijenimo sve rivale i nikoga nećemo podcijeniti. Već od prve utakmice tražićemo što bolju igru, što bi bilo bitno za ovaj mladi tim ali i za grad. Veliko je zadovoljstvo što se o svemu odlučuje pred našim navijačima, ovdje na Škveru, istakao je Gojković.

Zdravstveni bilten igrača je dobar premda trener Gojković trenutno ne može da računa na Nikolu Brkića koji ima problema sa ramenom, dok se za Kandića i Tešanovića nada da će ozdraviti do početka turnira.

-Očekujem da će u ove tri utakmice, uz pomoć navijača, moji momci biti  pobjednici i da ćemo i nakon ovog vikenda da ostanemo u Evropi. Svaka utakmica i svaki turnir nosi nešto novo i pozivam publiku da nam bude vjetar u leđa, kazao je  Gojković

Ekipa Jadrana je izuzetno motivisana i već u Francuskoj na prvom turniru pokazali su koliko mogu, rekao je kapiten Marko Petković.

-Rivali, posebno Rusi i Grci, su mnogo kvalitetniji, ali mislim da možemo puno. Dobro smo radili minulih dana. Sanirali smo neke sitnije povrede, kod svih igrača postoji velika želja da se prođe u sledeću fazu takmičenja, a to je plej of. Zadovoljni smo dosadašnjom igrom i rezultatima, kazao je Petković.

Mladi reprezentivac Đuro Radović istakao je da su svi odmorni, željni pobjeda i dokazivanja protiv rivala kakvi su Sintez i Vuljagmeni.

-Ulazimo u svaki meč da ga dobijemo. Mi ćemo se i ovog puta na našem Škveru nametnuti, pa šta bude, poručio je Radović.

Da se svi uzdaju u novo, dobro izdanje Jadrana, potvrdio je direktor kluba Miloš Mračević

-Motivacija ove mladosti je ono što daje pokretačku snagu svima. Ovaj turnir je velika stvar za sve momke, za navijače i grad. Biće to istinski doživljaj i nadam se uspjehu. Obezbjeđen je i direktan prenos na TV, a i publika van bazena imaće šansu da gleda utakmice jer je postavlje video-bim, kazao je Mračević.

Pravdu će na Škveru dijeliti Arnaldo Petronili (Italija), Philip Uhlig (Njemačka),  David Gomez (Španija) i Vlaho Radičević (Hrvatska). Delegat susreta je, nekada poznati arbitar, Erhan Tulga iz Turske.

Raspored igranja:

Prvo kolo – 28. septembar:

Sintez – Vuljagmeni (17.15),

Jadran Carine – Korona Sportul (19).

Drugo kolo – 29. septembar:

Sintez – Korona Sportul (17.15)

Jadran Carine – Vuljagmeni  (19)

Treće kolo – 30. septembar:

Vuljagmeni- Korona Sportul (11)

Jadran Carine –Sintez (12.15)

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com