Sport

JADRAN PROSLAVIO 97. ROĐENDAN I 60 GODINA OD TRI ŠAMPIONSKE TITULE

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine proslavio je sinoć 97. rođendan i 60 godina od tri šampionske titule, koje je klub osvojio 1959. godine.
Na svečanosti “Tri do 100” uručena su priznanja trećoj grupi Jadranaša „počasni član“ za igrače rođene (od 1950. do 1960.),a predstavljen je i novi projekat „Olimpijski zid“ na kojem će biti imena 30 olimpijaca poniklih na Škeveru ili koji su igrali u Jadranu na Olimpijskim igrama od Helsinkija 1952. do Rija 2016. godine.

Predsjednik kluba Đuro Marić koji je i dobitnik priznanja „počasni predsjedni“ govorio je o fenomenu Jadrana, njegovim počecima na Bijeloj Vili do sadašnjih evropskih visina.
-Zadatak kluba nije bio samo učiti mlade kako da se osvajaju medalje već da se uče životu. Ovo je dan kada se sjećamo svih. Te armije ljudi koji pripadaju Jadranovoj skoro vijek dugoj istoriji koji su sa ozbiljnošću radili i stvarali istoriju kluba. Ovo je mala doza nostagije koji je postao fenomen identiteta grada i siguran sam da će ta energija trajati i u buduće poručio je prvi čovjeh kluba na rođedanskom slavlju, kazao je Mračević.

Direktor kluba Miloš Mračević upoznao je bivše šampione i goste meću kojima su bili brojni prijatelji kluba iz SAD, , Novog Sada, Kotora i samog grada sa učinjenim i postignutim u takmičarskoj sezoni 2018/2019, kao i međunarodnim projektima koje realizuje klub čiji je direktor. Arhitehta,profesor dr Veljko Radulović prestavio je idejno rješenje projekta „Jadranov zid olimpijaca“ posvećen: Borisu Čukvasu,, Đuru Radanu, , Božidaru Stnišiću, Dejanu Daboviću, Zoranu Musturu, Vasu Subotiću, Duški Radan, Vladimiru Gokoviću, Predragu Jokiću,Milošu Šćepanoviću, Borisu Zlokoviću, Nikoli Vukčeviću,, Aleksandru Ivoviću,, Andriji Prlainoviću, Aleksandru Radoviću, Saši Mišiću i Jovani Terzić koji su poniklu u Herceg Novom i Bošku Vuksanoviću, Dragoslavu Šiljku, Milanu Muškatiroviću, Slobodanu Kićoviću, Franu Nonkoviću, Denisu Šefiku, Vanji Udovičiću,Slobodanu Nikiću, Nikoli Janoviću, Slobodanu Soru,Draganu Draškoviću, Danijelu Premušu i Filipu Klikovcu koji su kao olimpijci nastupali za Jadran
-Ovo je postavka koja fascinira.Ovo je projekat koji zaslužuje da bude afirmisan i nalaziće se na zidu šetališta Pet Danica.Želja svih nas da ovo bude jedno trajno okamenjeno peraje u kamenju. Zid je trasiran sa jednim kamenim perajem sa dvije trake. U gornjoj traci su podaci o sportistima ponikli u Jadranu a u donjoj oni igrači sa strane koji su nosili kapicu kluba sa Škvera.To će biti ilustrovana snažna slika koja u sebi nosi informaciju kazao je Radulović
Boro Mračević je govorio o šampinskog generaciji plivača vaterpolista i plivača Jadrana a prikazan je i film o tim šampionskim danima. priznanja za počasne članove kluba uručeni Predragu Batu Stanišiću, Zoranu Musturu, Boru Mračeviću, Stanku Zlokoviću,Miodrgu Miću Pavloviću, Željku Andriću, Stevanu Stevu Spaiću, Dušku Sredanoviću, Veselinu Vesku Ćukoviću, Peru Porobiću, Zoranu Ivanovskom, Mihilu Pečurici i Đuru Mariću.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com