IzdvojenoKultura

IZLOŽBA “PREDJELI IZ PETROVIĆA” MOMIRA KNEŽEVIĆA U GRADSKOJ GALERIJI

Sutra (utorak, 18. jun) će u gradskoj Galeriji “Josip Bepo Benković” biti otvorena samostalna izložba slika Momira Kneževića. Postavka je naslovljena “Predjeli iz Petrovića” a čini je četrdesetak  radova rađenih uljem na platnu.

Knežević je studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Pragu,a diplomirao  1986. godine na  Akademiji umjetnosti u Prištini.  Imao je više od 70 samostalnih i učestvovao na preko 300 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih  nagrada i pohvala za slikarstvo i član  udruženja likovnih umjetnika i Crne Gore i Srbije.

– Kneževićevo slikarsko delo se lagano, gotovo nevidljivim pomacima približava osvajanju nekog meta realnog sveta, koji više i nije senzualno niti apstraktno reflektovana datost predela rodnih Petrovića, ocijenila je istoričarka umjetnosti  Mirjana Bajić podsjetivši i na ocjenu kolege Sreta Bošnjaka koji kaže  da Momir slika „poput prirode“ te da je u dosluhu sa silama kreacije koje formiraju kamenjar, „crvene stijene“, atmosferu, duboko zelenilo submediteranskog podneblja…

Otvaranje izložbe zakazano je za sutra u 20 i 30 u gradskoj galeriji.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com