DruštvoIZBORI 2016.Politika

IZBORI 2016: SAOPŠTENJE – UHAPŠENO 20 LICA, DRŽAVLJANA SRBIJE, OSUMNJIČENIH DA SU PLANIRALI IZAZIVANJE NEREDA U CRNOJ GORI

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović saopštio je, da je tokom noći  uhapšena grupa od 20 lica, državljana Srbije  po nalogu Specijalnog državnog Tužilaštva a u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost. Za jednim licem traga. Ova lica su osumnjičena da su na teritoriji Crne Gore počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizma”, kazao je Stojanović.

Direktor policije je informisao je da su ta lica ušla na teritoriju Crne Gore i imala namjeru da, prvo, preuzmu automatsko oružje a potom da večeras izvrše napade na institucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, “ne isključujući mogućnost napada na visoke državne zvaničnike”.

–  Tačno je da su službenici Uprave policije, tokom prethodne noći, u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost i uz koordinaciju i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a postupajući shodno operativinim i obavještajnim podacima kojima je policija raspolagala, lišili slobode 20 lica, državljana Republike Srbije, dok se za jednim licem, takođe državljaninom Srbije, traga. Ova lica su osumnjičena da su na teritoriji Crne Gore počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam. Oni su, kako se sumnja, ušli u Crnu Goru i imali namjeru da prvo preuzmu automatsko oružje a potom da večeras izvrše napade na instutucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, ne iskučujući mogućnost napada na visoke državne zvaničnike – kazao je Stojanović,  za medije.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com