DruštvoIZBORI 2016.Politika

IZBORI 2016: SAOPŠTENJE – MANS PODNIO 19 KRIVIČNIH PRIJAVA

Od otvaranja biračkih mjesta pa do 10 časova na SOS telefon MANS-a se javilo preko 100 građana. Skoro polovina  je prijavila sumnje da su izvršena krivična djela protiv izbornih prava, a ostali su tražili informacije o biračkom mjestu na kome mogu ostvariti pravo glasa. Nema prijava iz Herceg Novog.
U  saopštenju je navedeno da su protiv devet lica  podnijete krivične prijave zbog sumnje da kupuju lične karte, protiv četiri lica zbog sumnje da su dijelili novac ili korist biračima u zamjenu za glasove i protiv šest lica zbog sumnje u vršenja pritiska na birače. U pitanju je devet slučajeva u Podgorici, tri u Baru, dva u Mojkovcu i po jedan u Beranama, Kolašinu, Kotoru, Petnjici i na Cetinju.
Na osnovu prikupljenih dokaza i svjedoka, podnijeli smo 19 krivičnih prijava Specijalnom tužiocu od kojih se većina odnosi na krivično djelo iz člana 186 povreda sloboda opredjeljenja pri glasanju. Očekujemo da Specijalno tužilaštvo hitno postupi u ovim predmetima i spriječi dalje vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava, navedeno je u saopštenju MANSa.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com