Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Društvo

IZ SPORTSKOG CENTRA INICIRALI SPORAZUMNI RASKID UGOVORA SA ZAKUPCEM HOTELA “ADRIA SPORT”

Opština Herceg Novi pokrenula je sporazumni raskid ugovora sa zakupcem hotela “Adria sport”,  a inicijativu za raskid ugovora pokrenuo je  Sportski centar, jer prema riječima  vd direktor Radovana Ralevića, nisu imali kvalitetnu saradnju.

– Mi smo pokrenuli inicijativu jer oni nisu imali adekvatan medžment,  sa kojim bi sarađivali,  kako bi mogli da šaljemo ponude ekipama i imali pun paket ponude. U dogovoru sa dosadašnjim zakupcem došli smo do najboljeg rješenja, a to je da on to nama prepusti i da krenemo u relizaciju projekata koji su nam cilj. To su razvoj sporta u saradnji sa sportskim kolektivima u Crnoj Gori i šire. On se saglasio i u toku je vještačenje cjelokupne imovine koju je unio tokom korišćenja, objasnio je Ralević.

Nakon raskida ugovora biće definisani planovi i program rada u saradnji sa Sportskim centrom.

Podsjetićemo: nakon što je u januaru  2012.  zbog neispunjavanja obaveza raskinut ugovor o zakupu hotela i restorana Sportskog centra u Igalu  sa firmom „Sport turs” d.o.o iz Kotora koja je bila prvorangirana na trećem tenderu,  zakup je dogovoren sa međunarodnom građevinsko-razvojnom korporacijom, čije je sjedište u Herceg Novom, a vlasnik je Jurij Dolguljev. Vrijeme trajanja zakupa je deset godina, mjesečna zakupnina  četiri hiljade eura, a obaveza vlasnika je  bila da u objekat u periodu dok traje zakup uloži 250 hiljada eura. Kao prednost tada je isticano  da novi zakupac ima dobre kontakte na tržištu Rusije, te da će to biti pozitivno kako za promociju tako i za poslovanje Sportskog centra. Hotel u okviru Sportskog centra ima 35 smještajnih jedinica, na tri etaže i  ukupnu površinu hiljadu kvadrata.Savremeni restoran sa kuhinjom zahvata oko 500 kvadrata. Prihodi od zakupa, kako se očekivalo, trebalo je da  ubrzaju neophodne popravke u Sportskoj dvorani u kojoj je oštećen pod, neispravne su pumpe za zagrijevanje i hlađenje, a ima oštećenja i na krovu i problema sa instalacijama. Prema tadašnjim procjenama  samo za postavljanje nove podne obloge trebalo je obezbjediti oko 200 hiljada eura.

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com