Društvo

IZ REGIONALNOG SISTEMA VEĆE KOLIČINE VODE LOKALNIM PREDUZEĆIMA -USKORO UGOVOR I SA NOVSKIM VODOVODOM

Predstavnici JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje i hercegnovskog Vodovoda usaglasili su sva pitanja oko isporuke vode tokom ovoga ljeta iz Regionalnog vodovoda, a potpisivanje ugovora očekuje se do kraja juna-saopštili su iz JP Regionalni vodovod. Kako navode iz tog preduzeća opštinama na primorju isporučuju za 21 %  veće količine vode nego prethodne godine, za 32% u odnosu na 2016.

-Ovi podaci dobijaju još više na značaju ako se zna da ViK Ulcinj i ViK Herceg Novi u ovom trenutku ne preuzimaju još uvijek vodu iz Regionalnog vodovoda, što još više naglašava činjenicu da se iz  RVS isporučuje veća količina nego prethodnih godina. Sa ViK Herceg Novi i ViK Ulcinj smo usaglasili skoro sva pitanja i  očekujemo  njihovo potpisivanje do kraja juna -saopštavaju iz JP Regionalni vodovod.

Navode i da ako se uzmu u obzir podaci o isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema lokalnim vodovodnim preduzećima, turistička sezona je  otpočela  bolje od prošlogodišnje.

-Rekordi u isporuci vode koje naše preduzeće kontinuirano bilježi posljednjih godina, najbolje govore u prilog tvrdnji da je regionalni vodovodni sistem najznačajniji infrastrukturni projekat koji je Vlada Crne Gore realizovala nakon obnove nezavisnosti, koji je donio ogroman napredak u razvoju Crnogorskog primorja i države Crne Gore. Upravo zahvaljujući regionalnom vodovodnom sistemu, najznačajnija privredna grana u Crnoj Gori – turizam, nesmetano se odvija, a benefiti koje u tom smislu ostvaruju i stanovnici Crnogorskog primorja i turisti koji ovaj predio posjećuju, zaista su nemjerljivi -poručuju iz JP Regionalni vodovod za Crnogorsko primorje.

Oni su dali i prikaz količina vode koje su lokalna vodovodna preduzeća preuzimala na dan 13.06. u 2018, 2017. i 2016. godini izraženih u l/s 

 

Opština 2018. godina (l/s) 2017. godina (%) 2016. godina (%)
Budva 120 138 133
Kotor 175 80 40
Tivat 70 64 54
Bar 20 22 50
Ulcinj 0 15 15
Herceg Novi 0 0 0
UKUPNO 385 319 292

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com