IzdvojenoKultura

IZ NOVSKE MUZIČKE ŠKOLE 17 UČENIKA NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU U PODGORICI

Nakon nedavnog uspjeha na Međunarodnom muzičkom festivalu u Aranđelovcu, učenici Muzičke škole Herceg Novi učestvovaće ove sedmice na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore u Podgorici, koji je i državno takmičenje.

Najtalentovanije učenike osnovne škole, stručni žiri, kojeg čine profesori muzičkih škola i Muzičke akademije, nagradiće sa pet prvih mjesta u svakoj kategoriji i učenike srednjih škola sa tri prva mjesta, takođe u svakoj kategoriji.

Od 23. do 25. aprila učenici 14 osnovnih i pet srednjih muzičkih škola takmičiće se u 10 kategorija, a Muzičku školu Herceg Novi, predstavljaće 17 učenika, rekla nam je v.d. direktorica Jovanka Veljović:

– Među njima su orkestar violina, odnosno kamerni gudački orkestar iz klase profesorica  Anite i Jelene Popović, u kategoriji solo pjevanja Lea Vujović iz klase profesora Stevana Tomaševića, u kategoriji solo klavir Natalija Smoljan iz klase profesorice Anite Zloković, kao i Teodora Božović na saksofonu i Maksim Uredšić na klarinetu iz klase profesora Svetislava Vasića. spremali smo se za ovaj festival “punom parom”, djeca su vrijedno radila sa svojim mentorima, vježbali su, uložili su svoj maksimum i očekujemo dobre rezultate, poručila je Veljović.

Proteklih dana su u Muzičkoj školi Herceg Novi organizovali interne i javne časove učenika, a u maju planiraju nekoliko zanimljivih koncerata.

– Prethodne sedmice realizovali smo interne časove, a uveli smo i praksu javnih časova koji se održavaju svakog utorka sa početkom u 19:00 sati. Ovi mini koncerti su jako dobro posjećeni, na zadovoljstvo i učesnika i publike njihova realizacija teče uspješno, pa ćemo tu praksu nastaviti i u budućnosti. U najavi imamo i nekoliko lijepih koncertnih događaja; 16. maja biće održan koncert učenika i profesora Muzičke škole Herceg Novi povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore. U goste nam 24. maja dolazi crnogorski pijanista Nikola Vučković iz Budve, koji će održati klavirski recital, a nakon togaugostićemo i učenike i profesore iz škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Andrej Navara”. Oni će se također predstaviti jednim zanimljivim koncertom, a imamo i dogovor sa duom Vučković – Kordić, violina i klavir, tako da nam slijedi jedna lijepa serija koncerata, najavljuje Veljović.

Domaćin ovogodišnjeg Muzičkog festivala mladih je Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić”, a suorganizator je Centar za stručno obrazovanje.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com