Uncategorized

IZ HERCEGNOVSKOG STRIP FESTIVALA NAJAVILI HUMANITARNU AUKCIJU U DVORANI “PARK”

Humanitarna aukcija radova dostavljenih  na konkurs ‘Comic Atelier’ koga su organizovali Atelier kafana i pizzeria i Hercegnovski strip festival, kao i crteža nastalih za vrijeme ovog i prošlih izdanja festivala, biće održana u srijedu 14. septembra u 20 sati, u foajeu Dvorane Park.

Riječ je o aukciji koja je bila predviđena u okviru  10. HSF-a, ali je odložena zbog nevremena. Radovi će biti izloženi od 19 sati izainteresovani će moći a ih pogledaju  prije aukcije. Sav prihod namijenjen je liječenju naše  sugrađanke Ive Bijelić.

Organizatori navode da će biti ponuđeno  pedesetak radova učesnika konkursa, kao i ovogodišnjih gostiju festivala koji su krem svjetske strip scene – Williama Simpsona, Mikea Collinsa, Igora Kordeja, Jane Adamović, Guillerma Ortega, Stevana Subića, ali i radovi sa prethodnih festivala a koji su u vlasništvu kafane-pizzerie Atelier i HSF-a.

Podsjećamo, na nagradnom konkursu za kratki strip na temu kafane i boemskog života prvonagrađen je rad Tihomira Tikulina, zagrebačkog strip autora i ilustratora,  mladi crnogorski crtač Luka Cakić zauzeo je drugo, a tandem  Jelisaveta Fotić/Janko Radmanović iz Beograda treće mjesto

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com