DruštvoIzdvojeno

IZ FONDA ZA TALENTE NAGRADE ZA 11 NOVLJANA

Troje nastavnika i osmoro učenika novskih škola dobitnici su novčanih nagrada Fonda za kvalitet i talente. U ovu svrhu Ministarstvo prosvjete obezbjedilo je 1,5 miliona eura, a vrijednovao se uspjeh postignut u školskoj 2017/18. godini.

Nagrađen je Ognjen Kovačević, osvajač prvog mjesta iz matematike na državnom takmičenju i trećeg mjesta na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi kao učenik OŠ „Dašo Pavičić“, zatim Matija Bošković, prvak države iz engleskog jezika, kao učenik OŠ „Milan Vuković“, Savo Popović, osvajač trećeg mjesta na državnom takmičenju iz hemije kao učenik OŠ „Orjenski bataljon“. Nagrađen je i uspjeh učenika SMŠ „Ivan Goran Kovačić“, Vida Mandića za drugo mjesto u državi iz engleskog jezika i Vladimira Jovanovića za osvojeno drugo mjesto na državnom takmičenju iz geografije.

Učenice OŠ „Orjenski bataljon“ Natalija Zloković, Nataša Ivović i Teodora Smoljan takođe su, za svoj talenat i aktivnosti, nagrađene novčanim iznosom iz Fonda.

Nagrade kao najbolji nastavnici za posebne aktivnosti zavrijedili su Zlata Crnogorčević i Milun Đurđevac, nastavnici OŠ „Orjenski bataljon“ i Snežana Brajović nastavnica SMŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Na novi uspjeh učenika i nastavnika OŠ “Orjenski bataljon”ponosna je direktorica Jarmila Radović.

-Delegirali smo više nastavnika i zaista možemo ustvrditi da imamo kvalitetan nastavni kadar. Čestitam našim učenicama Nataliji Zloković, Nataši Ivović i Teodori Smoljan, sve iz odjeljenja IX 1. Savo Popović je nagrađen za uspjeh koji je postigao iz hemije kao naš učenik, a sada je u SMŠ “Ivan Goran Kovačić”. U svoje i u ime kolektiva škole čestitam kolegama Zlati Crnogorčević i Milunu Đurđevcu, ponosni smo na njihov i uspjeh naših učenika. Žao nam je što mentori, kao oni koji su uložili trud i elan u rad sa nagrađenim učenicima i prepoznali njihov talenat, nisu prepoznati na bodovnoj listi. Zahvaljujemo Ministarstvu prosvjete i Komisiji za vrednovanje i unaprijeđenje kvaliteta nastave na podršci koja je prepoznata u našem kolektivu i valorizovana od najkompetentnijih lica, i što su pronašli način da nagrada stigne najboljima. Čestitamo kolegama i učenicima iz drugih škola, koji su svojim predanim radom, zalaganjem, učenjem i inovacijama doprinjeli poboljšanju i kvalitetu obrazovno-vaspitnog rada u našoj državi i samim tim stavili, jedan od najvitalnijih segmenata razvoja društva, na pijedestal koji mu i pripada, kazala je direktorica Radović.

Nažalost, nije prepoznat značaj mentora čiji su učenici osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim takmičenjima, te su nagrade za njihov predan rad izostale.

Čestitamo nagrađenima i želimo još više uspjeha!

Ž.Č.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com