IzdvojenoKultura

IVAN MARINOVIĆ NAGRAĐEN U KANU! ČESTITAMO!

Ivan Marinović, naš reditelj i scenarista koji je osvojio i publiku i stručnu javnost, ali i brojne nagrade  prvim filmom “Igla ispod praga” nastavlja da niže uspjehe. U Kanu je osvojio nagradu Kšištof Kišlovski(Krzysztof KieslowskicriptTeastAward) za scenario novog filma „Živi i zdravi“(Forever Hold Your Peace).

Projekat je predstavljen na međunarodnom filmskom festivalu u  Kanu ,gdje se nakon finalne reprezentacije projekata učesnicima Scrip Teast Workshops programa dodjeljuje ova nagrada. Projekat “ Živi i zdravi“ je dobio sredstva za razvoj scenarija i razvoj projekta na konkursima filmskog centra Crne Gore.

ScripTeast organizuju Polish Independent Film Foundation, a program je kofinansiran od strane Creative Europe – MEDIA, Poljskog filmskog instituta, Fonda za promociju kulture Ministarstva kulture i kulturne baštine Poljske, Apple Film Production-a, objavljeno je na stranici Filmskog centra Crne Gore!

I u novoj filmskoj storiji Ivan Marinović radnju smješta u svoju Boku, govori o  sukobu generacija u porodici, sukobu  tradicije i savremenog, a sve se prelama kroz prizmu jedne svadbe.

Želimo Ivanu nove uspjehe i čestitamo!

Podsjetićemo,  Kišlovski se smatra jednim od najznačajnijih režisera poljske i evropske kinematografije. Godine 2002. našao se na drugom mjestu u anketi Sight & Sound za deset najboljih režisera modernog doba.

Bio je nominovan za dva Oskara (režija i scenario), kao i za tri nagrade BAFTA  (scenario,režiser, film) za film „Tri boje: crveno”…. Nagrađen je i Srebrnim medvedom na Berlinalu, za film „Tri boje: bijelo” a u Kanu  nagradom žirija  za „Kratki film o ubijanju”

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com