DruštvoTurizam

ISTORIJSKA ZGRADA LAZARETA SLEDEĆEG LJETA RIZORT SA PET ZVJEZDICA

DCIM100MEDIADJI_0277.JPG

Od 2014. godine, kada je kompanija “Imperio Holding Ltd” započela poslove u kompleksu Lazaret u Meljinama, završena je izgradnja obalnog zida, rekonstrukcija istorijske zgrade Lazareta kao i izgradnja jaht kluba.

-Cijeli projekat je podjeljen u dvije faze. Prva podrazumjeva rekonstrukciju istorijske zgrade Lazareta i obale i izgradnju jaht kluba, dok je u drugoj fazi planirana izgradnja marine sa 221 vezom, apart-hotela sa 110 soba i apartmana,  sa tržnim centrom i podzemnim parkingom, SPA centra sa dva bazena. Rekonstrukcija obale je završena prošle godine, a tokom ove smo rekonstruisali istorijsku zgradu. Lazaret je dobio nove podove, plafone i krov, a takođe podzemnu kuhinju, i sad smo u procesu instalacije vodovodnih cijevi i struje. Osim toga ove godine smo završili izgradnju jaht kluba. Prva faza  će uskoro biti završena i krećemo sa drugom fazom. Spreman je glavni projekat marine i apart-hotela sa spa centrom i urađena je njegova revizija. Sva neophodna dokumentacija je predata Ministarstvu i Morskom dobru-kazala je menadžerka projekta Anna Martynova.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/10/Lazaret-1.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]Ističe da radovi idu po planu a da su moguće samo manje promjene rokova koje zavise od vremenskih uslova a koje su takođe vezane sa specifičnostima stare zgrade Lazareta.

– Svi građevinski radovi se rade strogo prema usvojenom konzervatorskom projektu odobrenom od strane Ministarstva i uz nadzor konzervatora. Jer riječ je o vrijednom istorijskom lokalitetu, tako da ne možemo praviti velike promjene, ali za time i nema potrebe-naglašava Martynova.

Projekat obuhvata i čišćenje korita rijeke Nemila i rekonstrukciju starog mosta. Sva neophodna dokumentacija je odavno pripremljena i predata lokalnim vlastima, ali još uvek čekamo dozvolu. Martynova kaže da se u kompaniji  nadaju da će početi sa radom u novembru.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/10/Lazaret-2.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]Ranije je iz kompanije saopšteno da je u cijeli kompleks planirano ulaganje oko 70 miliona eura, međutim Martynova navodi da ukupna investicija može da se ocjeni tek nakon završetka izgradnje.

– Kada imate posao sa arhitektonskim spomenikom 18. vijeka, razna iznenađenja i teškoće u procesu rekonstrukcije i izgradnje su neizbježne. Međutim, izlazimo na kraj sa svim zahvaljujući podršci konzervatora, i do sada skoro sve ide po planu-zaključila je menadžerka projekta.

Rekonstruisani Lazaret koji će dobiti i novi naziv, Lazure Marina&Hotel i kategoriju pet zvjezdica, biće otvoren sredinom  2017. godine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com