Ekonomija

INVESTITORI SA MALTE ZAINTERESOVANI ZA BOLNICU MELJINE ?

Bolnički kompleks u Meljinama danas su, kako saznaje Radio Herceg Novi, obišli zainteresovani investitori sa Malte. Oni su se sastali i sa čelnicima naše Opštine.

Podsjećamo čelnici opštine prošle sedmice su se sastali sa predstavnicima Atlas grupe i predsjednikom Duškom Kneževićem, nezadovoljni statusom Bolnice, odlivanjem kadrova i nedostatkom opreme. Smatraju da je njeno postojanje u interesu grada Herceg Novog. Međutim ona mora da bude funkcionalna i pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Tada je najavljeno i da postoje zainteresovani investitori za gradnju nove bolnice. Ranije je najavljeno i da će biti u najskorijem roku biti upriličen sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija.  Plan je da zainteresovane strane pokušaju da definišu sporazumno rješenje za opstanak Bolnice, kako bi potencijalni investitor i Bolnica imali čistiju pravnu situaciju, imajući u vidu da je aktuelan sudski spor između Atlas grupe i Vlade Crne Gore.

Nekadašnji Centar vojnomedicinskih ustanova “Meljine” prije deset godina kupio je za 25,1 milion eura konzorcijum koji čine članice Atlas grupe Invest banka, Atlas banka, Atlas cap i Specijalna bolnica za interne bolesti ,,Sveti Nikola“. Obaveza ulaganja je bila oko 120 miliona eura. Međutim realizovana su samo tri miliona ulaganja u medicinsku opremu.  Vlada je u aprilu 2016.godine dala saglasnost da se pokrene procedura raskida ugovora, nakon inicijative Skupštine opštine Herceg Novi.  Početkom prošle godine  pokrenut je i  sudski postupak za raskid ugovora.  Iz Atlas grupe  su svojevremeno naveli da do konačne odluke suda ili sporazumnog rješavanja svih pitanja Bolnica ostaje u vlasništvu njihove firme.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com