Društvo

INTERAKTIVNI ČAS ZA OSNOVCE U KUĆI IVA ANDRIĆA

Nakon što je ljetos otvorena uređena kuća Iva Andrića, iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi je pokrenuta  inicijativa da i hercegnovski osnovci obiđu ovo zdanje.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo je početkom septembra obavijestila sve osnovne škole da dovedu učenike u obilazak kuće Iva Andrića na neku vrstu interaktivnog časa, međutim na tu iniciativu se do sada odazvala samo OŠ “Dašo Pavičić”, rekla nam je Kristina Milatović, koordinator u kući nobelovca. Ona je objasnila i  kako je program zamišljen.

-Planirano je da djeca obiđu kuću i pogledaju izložbu koja se nalazi u dvorištu pod nazivom Andrć pisac ili diplomata. Zamišljeno je da djeca odavde odu sa većim znanjem o nobelovcu nego što su ga do sada stekli i da u dvorištu napišu priču o svom gradu koja će biti dio interaktivnog časa – ističe Milatović.

Inicijativa je pokrenuta u želji da se djeca upoznaju sa Andrićevim životom i djelom i da znaju da se u Herceg Novom nalazi njegova kuća u kojoj je živio sa Milicom Babić.

Zbog nastavka rekonstrukcije kuća nobelovca će biti zatvorena od 1. oktobra

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com