DruštvoIzdvojeno

INICIJATIVA GRAĐANA I OPŠTINE : PVK JADRAN DA VRATI IME JADRAN – HERCEG NOVI

Do naše Redakcije u više navrata stizali su predlozi  građana da Plivački-vaterpolo klub Jadran  uz svoje ime vrati ime grada iz koga je ponikao i koji ga podržava – Herceg Novi,  umjesto  sadašnjeg Carine. Kako nam je potvrđeno, istu inicijativu i Opština Herceg Novi uputila je zvanično Upravi kluba.

Da naš najuspješniji, najtrofejniji  klub, koji je već skoro vijek za Novi i više od sporta, treba u imenu opet da nosi ime grada, govorili su nam nekadašnji igrači, stari i novi navijači, oni koji su, kako se zaklinju, samo zbog promjene naziva odustali od odlaska na Jadranove utakmice.

Isti stav imaju i u lokalnoj upravi, pa su u razgovorima i putem dopisa pozvali Upravu kluba da PVK  Jadran kao odrednicu uz svoje nosi ime grada koji ga podržava, ali, kako saznajemo, do danas nije stigao zvaničan odgovor.

Nije na odmet pomenuti da Opština na godišnjem nivou po različitim osnovama za Jadran izdvaja oko 250 hiljada eura, što je skoro duplo više nego sponzor čiji naziv sada stoji uz ime novskog kluba. Prema našim saznanjima, u kompaniji „Carine“  se ne protive  izmjeni, niti bi, ona uticala na njihovu spremnost da i dalje podržavaju rad kluba.

Naše je bilo da priču o inicijativi za promjenu imena Jadran Carine u Jadran Herceg Novi – objavimo.

Korak više je da je i sami podržimo, dok čekamo odgovor Uprave kluba PVK Jadran.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com