Društvo

INICIJATATIVA ZA IZMJENU I DOPUNU ZAKONA O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA

Odbor za prostorno planiranje Zajednice opština Crne Gore, postupajući po zahtjevu jednog broja opština,  donio je odluku da pokrene Inicijativu za izmjenu i dopunu Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

-Imajući u vidu činjenicu da je u značajnom broju opština u završnoj fazi izrada i donošenje velikog broja prostorno-planskih dokumenata, koja objektivno ne mogu biti donešena u zakonom ostavljenom roku (1. oktobar 2018. godine), Odbor je pokrenuo Inicijativu da se izmjenom Zakona produži rok u kojem se mogu donijeti planska dokumenta čija je izrada već započeta. Pored toga, u jednom broju opština građani su podnosili zahtjeve za legalizaciju bespravnih objekata i po isteku zakonskog roka, dok je u svim opštinama pojačano interesovanje vlasnika bespravnih objekata koji nijesu iz određenih razloga predlali zahtjeve u zakonskom roku. Iz tih razloga,  Odbor je odlučio da predloži i utvrđivanje novog roka za podnošenje zakona za legalizaciju objekata-navedeno je na sajtu Zajednice opština Crne Gore.

Inicijativa Odbora je dostavljena Vladi Crne Gore i resornom ministarstvu na dalje odlučivanje.

Nema Komentara

  1. Evo pročitah ovo saopštenje i ponovo se uvjerih da ovi iz IZBORA su toliko zaljubljeni u sebe i svoju pamet da to postaje smješno ” 24o mikro projekata”???!!!! Poštedite nas vaših “projekata” videli smo dovoljno i čuli u prijethodne dvije godine.Nemojte sad opet da mi “kukulelečete” o opstrukciji jer ste smješni.Mora da ste mnogo pojli onih zelenih jaja!
    A,ovi predhodni komentatori,poštujem svačije pravo na mišljenje,ali mi izgleda kao da vas samo slušaju i komentarišu vaši sinpatizeri,činili se i Vam ?!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com