DruštvoIzdvojeno

INFORMATIVNE TABLE   BIĆE  UKLONJENE – UKOLIKO INICIJATORI DOBIJU  SAGLASNOSTI POSTUPAK ĆE BITI OBUSTAVLJEN

Hercegnovska Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora  donijela je juče rješenje, kojim je ovog puta  naložno odgovornom licu, a to je Centar za inicijative iz oblasti održivog razvoja, NVO iz Podgorice,   da u roku od 20 dana ukloni informativne table koje su na više lokacija u Starom gradu postavljene početkom decembra prošle godine,bez  odobrenje nadležnog sekretarijata.

Načelnica  Komunalne policije Marija Andrić  kaže da je  Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora  daljom kontrolom utvrdila da za postavljanje informativnih tabli ne postoji odobrenje nadležnog organa  kao  i da nema  saglasnosti Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore.

Zbog toga je navodna  saglasnost prethodnog Sekretarijata  koju su inicijatori ovog posla  imali – ukinuta od strane sadašnjeg  Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost opštine Herceg Novi.

Andrić napominje i da  za pojedine table koje su postavljene uz privatne kuće  nije prethodno pribavljena saglasnost vlasnika.

-S obzirom na ovako stanje, Služba komunalne policije je donijela rješenje kojem je naloženo odgovornom licu da  ukloni table. Ukoliko u međuvremenu dobiju saglasnost od Uprave za zaštitu kulturnih dobara CG i ukoliko nadležni organ izda odobrenje mi ćemo obustaviti postupak, objasnila je Andrić.

Podsjetićemo, sporne informativne table izazvale su  od trenutka kada su postavljene brojna  negodovanja. Naši sugrađani su zamjerali što su postavljane bez najave i dogovora a stručnjaci ukazivali i na netačne podatke koji su na njima objavljeni.

1 komentar

  1. NVO iz Podgorice postavlja informativne table u Novom??!! I to je normalno?!! Ma daj, ko još pri zdravoj pameti može da povjeruje u ovo?

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com