DruštvoIzdvojeno

INFO TABLE BIĆE UKLONJENE A VRAĆENE TEK NAKON ISPRAVLJANJA NEDOSTATAKA

Turističko informativne  table koje su početkom godine postavljene na šest lokacija u Starom gradu biće uklonjene jer nisu usklađene sa konzervatorskim principima. Negativno mišljenje dala je Uprava za zaštitu kulturnih dobara i ono je uz zvaničan dopis iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine proslijeđeno NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma iz Podgorice čiji su aktivisti postavili table.

Kako je kazao sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine, Aleksandar Kovačević, ocijenjeno je da su „informativne table, sa konzervatorskog stanovišta, neprihvatljive, budući da su nedostaci sadržani u tekstualnim prikazima istorije grada, ilustracijama i dizajnu, neusklađeni sa konzervatorskim principima“.

-Nije nam namjera da table uklonimo u potpunosti jer su one na neki način turistička ponuda grada, ali se nepravilnosti moraju ispraviti. Tek nakon toga table će biti vraćene na lokacije koje odobri Uprava- kazao je Kovačević.

Iz Sekretarijata su proslijedili  zvaničan dopis NVO Centar za inicijative uz mišljenje Uprave za zaštitu kulturnih dobara i nakon što dobiju potvrdu da su ih u toj NVO dobili,  počeće uklanjanje spornih tabli.

Podsjetićemo, informativne table izazvale su  brojna  negodovanja laičke i stručne javnosti. Naši sugrađani su zamjerali što su postavljane bez najave i dogovora a stručnjaci ukazivali i na netačne podatke koji su na njima objavljeni.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com