Društvo

IGRE MOGU DA POČNU – OTVORENA JE 10. SPECIJALNA OLIMPIJADA U ZELENICI

Desta Specijalna olimpijada – Nacionalne igre Crne Gore, zvanično je otvorena danas u prostorijama Osnovne škole „Ilija Kišić“ u Zelenici. Predstavljene su ekipe koje će učestvovati na sutrašnjem takmičenju, a potom je priređen je kulturno zabavni program koji su izveli učenici zeleničke škole. Na takmičenjima će ove godine učestvovati rekordan broj takmičara.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/10/publika-1.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Deseti sportski susreti djece sa smetnjama u razvoju Crne Gore, jubilarna deseta Specijalna olimpijada, mnogo je više od jubileja, kazao je direktor škole Đorđije Radović.

-Deset godina radimo ovaj program jedinstven za Crnu Goru. Želimo da Zelenika danas bude centar dešavanja i za Novi i za Crnu Goru i za crnogorsko obrazovanje. Oni to zaslužuju! U dogovoru sa Specijalnom olimpijadom iz Podgorice uspostavili smo određena pravila koja su učesnici prihvatili, po njima će se odvijati takmičenja i očekujem da budu ostvareni dobri rezultati. Naš kolektiv se potrudio da 10. Specijalna olimpijada bude što bolje organizovana, da se svi naši gosti osjećaju kao kod svoje kuće, da svakom djetetu damo određeni polet da pokuša da se takmiči i da rezultat za njega u ovom trenutku bude vrhunski, a bač takav, vrhunski, biće i za nas, poručio je Radović.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/10/dj.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Specijalna olimpijada je jedan od najvažnijih događaja u Crnoj Gori na planu inkluzije kroz sport, sinonim je za povezivanje, druženje i edukaciju, kazao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić otvarajući Olimpijadu.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/10/katic.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] -O značaju ovog takmičenja govori činjenica da je takmičara iz godine u godinu sve više, a o njenom razvoju podatak da učenike pored sportskog nadmetanja očekuju i okrugli sto, radionica lijepog pisanja, likovna kolonija i uvjek omiljen izlet brodom kroz naš lijepi zaliv. Olimpijada ne okuplja samo djecu već i njihove roditelje, prosvjetne radnike, defektologe, logopede i psihologe te predstavlja odlično mjesto za razmjenu iskustava. Opština Herceg Novi je i ove godine dala podršku organizaciji Olimpijade, a naša želja je da dobra tradicija traje. Cilj nam je da zajedno kroz organizaciju ovakvog takmičenja podstaknemo djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju da kroz sport razvijaju i demonstriraju svoje vještine i talente, da jačamo djecu i porodice ali i da utičemo na svijest javnosti o njihovim brojnim potencijalima i potrebama, kazao je Katić i poželio da naredna dva dana budu u znaku vrhunskih rezultata i ferpleja.

U ime organizacije “Specijalna olimpijada – Nacionalne igre” iz Podgorice, Gordana Radulović je istakla da su tokom svih prethodnih godina u fokusu bili takmičari, zato što su oni najbitniji i da će se potruditi da tako i ostane.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/10/radulovic.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] -Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Osnovnom školom „Ilija Kišić“ Nacionalne igre se održavaju upravo u Zelenici. Na ovim takmičenjima je do sada učestvovalo preko hiljadu takmičara,roditelja, volontera, trenera, donatora. Svima smo zahvalni!, poručila je Radulović.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/10/ucesnici.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Program će biti nastavljen sutra kada će biti održan okrugli sto „Osvrt na deceniju inkluzivnog obrazovanja – prednosti i nedostaci, uloga asistenata u nastavi“. Početak je u 9 sati u prostorijama škole. Najzanimljiviji dio za sve učesnike su sutrašnja takmičenja: u 9 sati atletske discipline na stadionu FK Orjen, dok će se u Sportskoj dvorani u Igalu učesnici nadmetati u basketu od 10, stonom tenisu i pikadu od 14 časova, a od 15 sati je predviđeno takmičenje u malom fudbalu. U dvorištu škole sutra će biti održani i prateći programi Likovna kolonija i Radionica lijepog pisanja. Specijalna olimpijada biće završena u nedelju 15. oktobra.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com