Politika

I U HERCEG NOVOM ODRŽAN PROTEST „ODUPRI SE 97 000“

Sa protestnog okupljanja  „Odupri se – 97.000“  koje je danas organizovano i u  Herceg Novi  poručeno je  između ostalog da je ovaj grad jedan  od rijetkih slobodnih  u Crnoj Gori pa su ovdje  stigli da bi preuzeli dio te pozitivne energije i podijelili je sa svima u  Crnoj Gori.

Okupljenima na trgu „Nikole Đurkovića“ obratili su se  članovi organizacionog odbora, Nikola Grdinić, Dragan Sošić, Mirsad Kurgaš, Vladan Šćepanović i Danijela Đurović (SNP) iz Herceg Novog.

Đurović je poručila  da u gradu na ulazu u Boku znaju kako da se bore protiv DPS-a a  istakla je da će “baklja slobode da se širi Crnom Gorom do konačne pobjede i oslobođenja”.

Na skupu se čulo još jednom da je u Herceg Novom bilo mnogo loših privatizacija od kojih sada  treba braniti Institut Igalo.Dragan Sošić je u ime organizatora apostrofirao ciljeve protesta. Na prvommjestu je podizanja građanske svijesti i građanske hrabrosti.

-Želimo da zajedno sa vama koordiniramo u svim gradovima i pružimo otpor ovom kriminalu, da čujemo kako bi u vašoj lokalnoj zajednici mogli da pružimo otpor, da dogovoramo zajedničke akcije građanske neposlušnosti”, rekao je Sošić.

Nagovješteno je i da bi građanski bunt  mogao  uskoro biti iskazan blokadom saobraćaja, blokadom instutucija i sistema, ali to moramo uraditi zajedno.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com