DruštvoTurizam

I TURISTIČKA PONUDA HERCEG NOVOG NA “HOLIDAY WORLD” SAJMU U PRAGU

Sutra u Pragu završava jedan od najznačajnijih centralnoevropskih međunarodnih sajmova turizma „Holiday World 2017“, na kome učestvuju i predstavnici turističke privrede naše zemlje.

– Turističku ponudu Crne Gore, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Ulcinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta i Podgorice. Na zajedničkom štandu koji je ove godine u organizaciji LTO Budva prisutni su i predstavnici hotelskih preduzeća “Budvanska rivijera”, „Montenegro Stars“ i „Ulcinjska rivijera“,  navode iz NTO CG.

– Juče je održana je press konferencija za češke medije iz oblasti turizma, na kojoj se novinarima, u ime crnogorskih predstavnika, obratila Maja Liješević – pomoćnik direktora Nacionalne turističke organizacije, predstavljajući cjelokupnu aktuelnu ponudu za predstojeću turističku sezonu, program kulturnih i zabavnih dešavanja, ponudu za aktivan i odmor u prirodi, i pozvala turiste iz Češke da svoj odmor provedu u Crnoj Gori. [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/02/prag.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Nakon press konferencije na crnogorskom štandu priređena je degustacija crnogorskih proizvoda tokom koje su novinari imali priliku da isprobaju dio naših tradicionalnih specijaliteta, kao i da  od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, u neformalnoj atmosferi, dobiju detaljnije informacije o specifičnostima ponude.

Iz NTO CG podsjećaju da je turistička ponuda naše zemlje obuhvaćena programima tradicionalnih čeških turoperatora i turističkih agencija, i najavljujuju nekoliko čarter letova tokom sezone.

– Turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude: Kovotour plus, Vitkovice tours, Čedok, Relax Adriatic, Fischer, MH Travel, Ivanco Travel i drugi. Za ovu sezonu Kovotour Plus je intezivirao saradnju sa crnogorskim partnerima i uvodi čarter linije za Crnu Goru iz tri češka grada Praga, Ostrave i Brna, po dva puta nedjeljno, u periodu od kraja maja do početka oktobra, sa aranžmanima koji se uglavnom odnose na klasični porodični, program za seniore i dječiji program. Takođe, češka niskobudžetna aviokompanija „Smart Wings“ najavila je da će ovog ljeta u periodu od kraja maja do kraja septembra, dva puta nedjeljno, saobraćati na relaciji Prag – Podgorica – Prag.

Prema očekivanjima čeških turoperatora i crnogorske privrede, koji su obnovili i intezivirali saradnju, sa ovog tržišta se u tekućoj godini očekuje rast turističkog prometa.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com