Društvo

I PALMA NA BELAVISTI BIĆE PODVRGNUTA DENDROHIRURŠKOM ZAHVATU

Palmin surlaš ne miruje pa u Komunalno – stambenom preduzeću nastavljaju aktivnosti na tretiranju oboljelih palmi. Metodom dendrohirurgije, na osnovu naloga fitosanitarne inspekcije, od ponedeljka će pokušati da “pomognu” palmi na Belavisti, ispred crkve Sv. Arhangela Mihaila, potvrdila nam je v.d. direktorica Komunalno stambenog preduzeća Jasmina Konjević.
Zbog nemogućnosti da upotrebe auto korpu na Belavisti će postaviti skelu pomoću koje će zaposleni u Sektoru održavanja zelenila, ukloniti oboljele dijelove palme i obaviti dendrohirurgiju.
Da podsjetimo, ovih dana ekipe su tretirale palme kod tvrđave Forte Mare, preko puta kafea Tač. Ispod Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ na Savini, u Ulici Braće Grakalića, palma je podvrgnuta dendrohirurgiji, kao i palma kod „Dva lava“ , uz poštovanje kompletne procedure zaštite. Nadležni će morati hitno da iznađu rješenje, kako bi što prije započeli tretman na palmi koju je napao „crveni surlaš“ u Parku Boka, s obzirom da fitosanitarna inspekcija nalog daje vlasniku površine na kojoj se nalazi, a ovdje je riječ o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com