Sport

I OVE GODINE VELIKO INTERESOVANJE ZA ORJENSKI ĐIR

U subotu 6. oktobra, na Orjenu će se održati četvrti “Orjenski đir”. I ove godine trail trka na Orjenu je priznata i bodovana od ITRA (International Trail Running Association) federacije. Organizatori trke NVO „Orjen Outdoor“ i AK „Niskogorci“ poručuju, da je zbog velikog interesovanja potrebno proširiti smještajne kapacitete i da se svi zainteresovani za izdavanje mogu javiti organizatorima  na mail: orjenoutdoor@gmail.com.

-Pozivamo sve koji imaju terenska vozila, da nam se pridruže na dan trke i pomognu oko organizacije i ujedno kontrole takmičara na stazi. Pozivamo sve koji su raspoloženi da volontiraju na dan trke na okrepnim stanicama, startu odnosno cilju. Za sve volontere biće obezbjeđena majica trke, poručuju organizatori.

Organizator je nastavio sa pripremom za Đir. Uređuje se dio staze od raskrsnice na grebenu Trešnja, do Subrinog amfiteatra. Prijave za trku vrše se do 20. septembra.

Trka VELIKI ĐIR je dugačka 28 km sa 1900 m uspona a obuhvatiće najvisočiji vrh Orjena Veliki Kabao 1894 mnv i najljepši vrh Orjena Subru 1679 mnv (2 ITRA). Druga je MALI ĐIR, kraća distanca od 15 km i oko 1000 m ukupnog uspona.

Obećavamo dobru zabavu na Orjenu, poručuju organizatori.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com