IzdvojenoTurizam

I NORWEGIAN STAR NA SIDRENJU U ZELENICI – PREPORUČUJE NOVI ZA POSJETU KRUZERA

Kruzer Norwegian star američke kompanije Norwegian  cruise  line  usidrio se danas u Luci Zelenika. Riječ je o kruzeru dužine 295 metara na kome je oko 2. 500 putnika.

Brod je na  tehničkom sidrenju  jer zbog  loših vremenskih uslova  nije mogao da plovi ka Kotoru, luci koja mu je odredište u Crnoj Gori, kaže vlasnik agencije Alegra iz Bara  Mihailo Vukić posredstvom koje  Norwegian star  dolazi u Crnu Goru:

-Brod je trebao danas da ide u Kotor ali je zbog lošeg vremena pristao u Zelenici na sidru gdje će biti obavljen samo ukrcaj i iskrcaj posade, a na žalost putnici neće izaći napolje je nastavljaju  putovanje za Pirej. Brod plovi pod zastavom Bahama.

Po riječima Vukića utisci kapetana i predstavnika kompanije NCL o Luci Zelenika su sjajni, međutim status zeleničke luke bi trebalo što hitnije riješavati jer je, kako kaže bolje da brod dođe u bilo koju crnogorsku luku nego da ide na druge destinacije u Hrvatsku, Albaniju, Tursku, Grčku.

–  Sada smo između dvije vatre, s obzirom da trenutno luka Zelenika nije dozvoljena za iskrcaj putnika. To mora da se riješi na nekom višem  nivou. Ovako smo dovedeni u mat poziciju,  ako brodovi budu tražili i dalje da dolaze ovdje nemamo odgovor na to pitanje. Lično mislim da je Kotor najbolja destinacija za kruzere u Crnoj Gori ali tu ima dosta potencijala i mjesta za Bar i Zeleniku kao alternativne luke u slučajevima kada vremenski uslovi  ne dozvoljavaju plovidbu do Kotora.  Sinoć smo bili na telefonu sa vlastima koje su nam bez problema dozvolile ovaj dolazak ali da su putnici trebali da se iskrcaju to ne bi bilo moguće a to je nešto što u Crnoj Gori mora da se riješi. Moram naglasiti da nije problem Kotor, problem je brzina u Verigama i veličina broda, tako da ima i  problema tehničke prirode. Do sada su brodovi uglavnom otkazivali ali moje i mišljenje svih kolega je da brodovi ako ne mogu da dođu u Kotor ili je neki drugi razlog u pitanju, gužva ili vremenski uslovi, mislim da je bolje da  dođe u Zeleniku, Bar ili Budvu, Herceg Novi nego da ide u Sarandu, Zadar, Split, kaže Vukić i dodaje da sve  zavisi mnogo od  komunikacije sa kompanijom i  kapetanom.

Vukić je uvjeren i da Crna Gora mora obezbjediti alternativu za Kotor.

-Kotor je super. Imamo tamo oko 490 brodova ali moramo imati alternativu i za gužvu u Kotoru i za vremenske uslove jer  s obzirom na lučke takse, pilotažu, troškove koji dolaze uz to mislim da je mnogo bolje da ostanu u Zelenici, Baru ili Budvi. Bez obzira što svi vole da dolaze u Kotor i što je najpopularniji, meni bi bilo drago da se i Herceg Novi jednog dana razvije kao što se i Bar polako razvija, da dobije što više turista jer  je interes Crne Gore da imamo što više luka za posjetu kruzera.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com