DruštvoKultura

I HERCEGNOVSKA BIBLIOTEKA U PROGRAMU OBILJEŽAVANJA DANA PODIZANJA SVIJESTI O BIBLIOTEKAMA

Hercegnovska biblioteka se uključila u program obilježavanja 5. oktobra nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, koji pod sloganom “Čitamo prošlost, pišemo budućnost”, organizuje Centralna univerzitetska biblioteka Crne Gore, u okviru projekta Erasmus +, Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama.

Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama iz hercegnovske Gradske biblioteke pozivaju  sve studente da 5. oktobra iskoriste mogućnost besplatnog upisa u JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi.

Obilježavanje Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama podrazumijeva organizovanje nekoliko programa i akcija u univerzitetskim i narodnim bibliotekama, čiji je cilj da podsjeti javnost na važnost biblioteka u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja, u izgradnji društva znanja, kao i da doprinese podizanju nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja. U ovoj manifestaciji učestvuju univerzitetske, narodne, visokoškolske i specijalne biblioteke, kao i Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević”. Na inicijativu Centralne univerzitetske biblioteke da  omoguće besplatan upis 5. oktobra za sve studente, odazvale su se narodne biblioteke u Baru, Beranama, Budvi, Cetinju, Kotoru, Nikšiću, Herceg Novom i Podgorici.

 

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com