DruštvoIzdvojeno

HUMANITARNA AKCIJA ZA LJEPŠE VASKRŠNJE PRAZNIKE

Poznata humanitarka Zorica Drakulić Vidaković organizovala je danas još jednu u nizu akcija, ovoga puta sa ciljem da sugrađanima lošijeg materijalnog stanja uljepša vaskršnje praznike.

Sa Natašom Prostran – Bulajić i Žaklinom Simonović u akciji pod nazivom „Doniraj ili daruj obrok“ Zorica na Trgu Nikole Đurkovića prikuplja uglavnom prehrambrene artikle, mada ima i novčanih donacija, a odziv je odličan.

– Počeli smo jutros u 8:00 sati, dobili smo štand od Turističke organizacije da sve ljepše izgleda, a Novljani su se, kao i uvijek, odazvali u velikom broju.

Dobili smo od jednog sugrađanina 600 jaja, taman da podijelimo za tih 60 porodica, ima dosta pinjica, kolača, raznih peciva, šarenih jaja, ulja, brašna, šećera i slično. Dobili smo i određenu količinu svježeg mesa, kao i novčana sredstva u iznosu od 90 eura, a prikupljenu pomoć ćemo podijeliti tokom poslijepodneva od Bijele do Njivica, kaže Drakulić – Vidaković.

Pomoć je namijenjena penzionerima sa najnižim primanjima, samohranim majkama i socijalno ugroženim porodicama.

– Došla sam na tu ideju jer mi se svakodnevno obraćaju ljudi koji nisu u mogućnosti da proslave Vaskrs kako dolikuje, a na ovaj način ćemo im pomoći da ta praznična trpeza bude makar malo bogatija. Pomoć je uglavnom namijenjena penzionerima sa najnižim primanjima; njih 19 primaju po 40 eura mjesečno, što im nije dovoljno ni za ljekove a kamoli da uzmu nešto za jelo.

Takođe, gledamo da pomognemo samohranim majkama koje imaju od petoro do devetoro djece, kao i sugrađanima koji imaju najmanja ili nemaju nikakva primanja, jer je dosta njih koji su ostali bez posla.

 

Prikupljanje pomoći traje danas do 14:00 sati kod bivše robne kuće „Mješovito“ u centru grada, a svi donatori dobijaju zahvalnice za učešće u akciji .

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com