Kultura

HERCEGNOVSKO POZORIŠTE NA KOTORSKOM FESTIVALU, PURGATORIJAMA I BUDVA GRAD TEATRU

Nižu se ljetni festivali ne samo u Novome nego i u Kotoru, Tivtu, Budvi. Jedan od najljepših,  Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD) koji je trajao deset dana, završava večeras  uz predstavu „Carevo novo odijelo“, koprodukciju Hercegovskog pozorišta i Herceg Festa. Režiju potpisuje Petar Pejaković, a u glumačkoj ekipi su: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Slaviša Grubiša.

Pitanje koje KFPD postavlja najmlađoj piblici je – da li  često čujete odrasle kako pričaju o politici, vlasti, izborima, demokratiji, revoluciji?

-To su te ozbiljne teme, kojima se ova predstava poigrava. „Carevo novo odijelo“ je priča za djecu o stvarima za odrasle, koja prikazuje kako su, sve te stvari, često smiješne, ponekad jezive, a kao što to nerijetko biva, nema srećnog kraja. Da li zaista postoji to carevo novo odijelo? Ono što je sigurno, jeste da rješenje i nada postoje, ali je ipak razrješenje na nama samima.

Sve koji žele da zavire u ovaj svijet odraslih, organizatori pozivaju da dođu večeras  u 21h na kotorsku Ljetnju pozornicu. Predstavom „Carevo novo odijelo“ završava ovogodišnji KFPD, pa će ulaz biti besplatan. A hercegnovska predstava  „Carevo novo odijelo“  9. Avgusta  biće odigrana na Purgatorijama u Tivtu a potom i na Budva grad teatru, što jeste priznanje i ovoj predstavi ali i Hercegnovskom pozorištu koje još radi bez svog prostora.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com