IzdvojenoKultura

HERCEGNOVSKI STRIP FESTIVAL NAJAVLJEN I IZLOŽBOM U KOMPLEKSU PORTONOVI

U kompleksu Portonovi, na Perla skveru,  otvorena je sinoć  kao najava 13. Hercegnovskog strip festivala  izložba   „Herceg Novi u stripu“  koja je rezultat dobre saradnje organizatora ove manifestacije  i kompleksa Portonovi.

Nebojša Mandić pa potom Jovan Subotić  govorili su u ime Hercegnovskog strip festivala  i istakli da su u postavci  posteri najvećih svjetskih zvijezda stripa rađenih isključivo za hercegnovsku manifestaciju, posvećeni našem gradu i svima  onima koji vole Herceg Novi. Dio postavke čine i posteri iz prethodnih godina koji su rađeni da ostanu trajno kao poklon Herceg Novom. Trinaesto izdanje Hercegnovskog strip festivala najavljeno je kao velika i ozbiljna svetkovina devete umjetnosti koja će okupiti svjetski poznate autore od  Argentine do Srbije, rekao je Subotić.

-Pola svijeta smo osvojili sa festivalom, a u narendih 13 godina osvojićemo i drugu polovinu – kazao je Subotić.

Adrijana Husić iz Portonovog  istakla je da je jedna  od prvih manifestacija sa kojom se susrela kada je  došla u Herceg Novi  upravo bio Hercegnovski strip festiva.

-Kada smo gradili Portonovi stalno smo isticali da nam je cilj da manifestacije koje čine kulturu Herceg Novog  budu i dio Portonovog, poručila je Husić i  obećala da će programi HSF od narednog ljeta biti i dio Portonovi kompleksa.

Sinoć je  osnivač HSF-a Nikola Ćurčin organizovao za zainteresovane  strip radionicu koja će posjetiocima biti  otvorena i večeras od 20 i 30 sati. Narednih dana  u istom terminu radionicu će voditi  Marvelovac Andrea di Vito.

HSF trajaće ove godine od 6. do 11. septembra a programi  svakodnevno i po 15 sati, informisali su organizatori.

Fotografije: Duško Vukić

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com