Kultura

HERCEGNOVSKA PREMIJERA FILMA „KOSOVO, MOMENAT U CIVILIZACIJI“

Hercegnovska premijera filma Borisa Malagurskog „Kosovo, momenat u civilizaciji“  biće  priređena sutra (nedelja, 4. mart)  u dva termina u Dvorani „Park“. Organizaciju potpisuje  Omladina Herceg Novog, a prihod  od prodatih ulaznica namijenjen je ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji. Projekcije su u 19 i 21 čas, a cijena ulaznice je tri eura.

Dokumentarni film „Kosovo, momenat u civilizaciji” imao je  svjetsku premijeru u Parizu, a potom i u Beogradu. U  filmsku storiju  smještena je priča o kulturnoj i duhovnoj baštini Kosova i Metohije, njenoj ugroženosti, ali i ljepoti.

Iako su pod zaštitom Uneska, na području Kosmeta od 1990. godine do danas uništeno je više od 150 crkava i manastira, pa reditelj filma Boris Malagurski ističe  da ovim  dokumentarnim zapisom pokušava da pokaže javnosti regiona i svijeta  šta se dešava sa srpskim naslijeđem na KiM.  Scenario za ovaj dokumentarac napisao je  teolog Miloš Ninković.

1 komentar

  1. Bez želje i ambicija da komentarišem umjetničku i bilo koju drugu vrijednost onoga što je sinoć prikazano, moram da kažem da nikada do sada u dvorani Park nijesam prisustvovao kulturnijem ponađanju publike. A većinska publika je bila, za razliku od mene, mladost Herceg Novog. Ko gopd da je organoizator i kreator onoga što se sinoć prezentovalo u dvorani, želim da mu se zahvalim i poklonim do zemlje. Hvala Vam omladino herceg Novog što ste nam dali lekciju!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com