Društvo

„HERCEG NOVI ZA KOSOVO I METOHIJU“ – PRIKUPLJENO 2 200 EURA

Na trećem humanitarnom koncertu „Herceg Novi za Kosovo i Metohiju“ koji su sinoć u dvorani „Park“ organizovali Fondacija „Delije“ i Crkvena opština Topaljsko – hercegnovska, prikupljeno je 2 200 eura.

Brojna publika je uživala u nadahnutim nastupima etno pojca Danice Crnogorčević, koja je promovisala svoj CD, zatim Ivane Žigon i „Kosovskih božura“, kao i hercegnovske ženske voklane grupe „Lira“. U programu protkanom pjesmom, igrom i emocijama, nastupila su i kulturno umjetnička društva „Sveti Jovan Vladimir“ iz Bara i „Igalo“ iz Herceg Novog, guslar Vukoman Cerović i recitatori Miloš Bogdanović, Marija Vidaković i Anđela Vulović. 

Okupljenu publiku, goste i učesnike je pozdravio đakon Igor Crnogorčević, podsjetivši na aktivnosti i ciljeve fondacije „Delije“ koja je osnovana 2013. godine, kao i na srpske duhovne svetinje na Kosovu i Metohiji.

Na dobrotvornom koncertu u Herceg Novom, koji je već postao tradicionalan, prikupljeno je 2 200 eura za obnovu manasta i pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com