IzdvojenoKultura

HERCEG NOVI – LJETO 2019: GRAD UMJETNIČKIH FESTIVALA

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi uradio je kalendar kulturnih dešavanja u našem gradu do 30. septembra.

Večeras je na program završni koncert KSC Diano u Dvorani Park od 20:30, a već sjutra ujutro (21. jun) u 4:45 na tvrđavi Forte mare, biće priređena manifestacija “Buđenje ljeta” kada će nastupiti Low voltage acoustic duo. Festival MORŽ počinje sjutra (21. jun) u amfiteatru Hercegnovskog pozorišta, a programi će trajati do 23. juna. Festival umjetnosti, novih ideja i kreativnosti Španjola 019 biće organizovan na Španjoli od 23. do 30. juna. Promocija knjige Lazara Seferovića “Herceg Novi – grad monumentalnih tvrđava” biće upriličena 28. juna na tvrđavi Forte mare.

Jul donosi obilje programa, poput tradicionalnih festival Dani muzike od 10. do 20. i Trg od knjige od 21. do 28. jula, izložbe u galeriji Josip Bepo Benković, zatim program povodom obilježavanja dana rođenja kapetana Štumbergera, koncert Mjesne muzike Đenović,  a 27. jula Modna revija “Bokeško srce”naše sugrađanke, dizajnerke Vesne Krivokapić, koja živi i radi u Danskoj, kao i brojne ljetnje fešte.

U avgustu nas očekuje Filmski festival od 1. do 7., Guitar art od 15 do 20. i Operosa festival od 21. do 24. avgusta, Ljetnja škola saksofona od 5. do 15., zatim koncert Vlada Georgieva 9. i 10. avgusta, modna revija i izložbe. Poslednjeg vikenda avgusta od 24. do 26., biće održan Moto skup na ušću rijeke Sutorine.

U septembru će biti nastavljen niz festival, 1. i 2. održaće se Jazz festival u Dvorani Park, Hercegnovski strip festival na programu je od 6. do 11., Street art festival biće priređen od 13. do 15. septembra. Izložba Milana Radulovića planirana je 17. septembra u galeriji Josip Bepo Benković, Festival horova biće održan 20. i 21., Dan evropske kulturne baštine planiran je u Zavičajnom muzeju 27. septembra, dok će  programi povodom rođendana Federacije evropskih festivalskih gradova Dies natalis biti održani u našem gradu od 27 do 30. septembra.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com