Turizam

HERCEG NOVI, KAO DIO BALKANA, NA „FORBS“-OVOJ LISTI NAJBOLJIH BUDŽET DESTINACIJA 

Naš grad se još jednom našao na listi popularnog američkog biznis magazina „Forbs“, koji je u 18 najboljih budžet destinacija za 2019. uvrstio Balkansko poluostrvo, a kao polaznu tačku preporučio upravo Herceg Novi.

Iskustva i doživljaje sa Balkana, odnosno iz Herceg Novog, čitaocima „Forbsa“ je prenijela ugledna britanska blogerka Ketrin Houv, koja je sa mužem Džonatanom, boravila u Crnoj Gori u novembru 2017. godine. Navodeći da se ne slaže sa mišljenjem većine da je Evropa skupa, onima koji žele da je dožive u okviru svog budžeta, ona predlaže da otkriju Balkansko poluostrvo.

Pošto u Hrvatskoj, kao najpopularnijoj balkanskoj zemlji, može biti skupo, Houv turistima preporučuje da putovanje Balkanom započnu iz Herceg Novog, navodeći brojne aktivnosti koje naš grad nudi.

– Prošle godine sam provela pet dana u Crnoj Gori i činilo mi se da nikad ne bi bilo dovoljno. Išli smo brodom na izlet do Perasta, Gospe od Škrpjela i završili putovanje veslajući u kajaku i iskrcavanjem pedalinom na obližnjoj plaži. Ostale zabavne aktivnosti uključuju paraglajding i ronjenje. Najbolje od svega je što su sve ove aktivnosti mnogo jeftinije u poređenju sa drugim evropskim gradovima, napisala je Houv.

Ketrin i Džonatan Houv su, nakon boravka u Herceg Novom, izrazili uvjerenje da naš grad ima izuzetne mogućnosti upravo za razvoj takozvanog budžet, kao i aktivnog turizma.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com