IzdvojenoKultura

GRADSKI MUZEJ  MIRKO KOMNENOVIĆ SUTRA OBILJEŽAVA “NOĆ MUZEJA”

Gradski muzej “Mirko Komnenović” i ove godine priprema zanimljiv program povodom manifestacije “Noć muzeja” koja se, sada već tradicionalno, održava u muzejima širom Evrope.

Kako su najavili iz hercegnovskog Muzeja, u petak – 18. maja će sugrađani i svi posjetioci Herceg Novog  imati priliku da se upoznaju sa kulturnim nasljeđem grada, potpuno besplatno do kasno u noć.

Program će u 21:00 sat otvoriti arhitekta konzervator Srđan Marlović predavanjem na temu “Topaljska komunitad”, a u nastavku će posjetioci moći da uživaju u ambijentalnoj postavci kamenih lampi našeg mladog sugrađanina Danila Backovića. U programu će učestvovati i učenici hercegnovske Muzičke škole.

U manifestaciji  “Noć muzeja”, koja se širom Evrope organizuje od 2005. godine, Crna Gora  učestvuje od 2007. godine, a Gradski muzej Mirko Komnenović u Herceg Novom od prošle godine. Uobičajna je praksa da muzeji te noći budu otvoreni do kasnih večernjih sati i da posjetiocima besplatno stave na raspolaganje sadržaje svojih zbirki i programa.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com