DruštvoIzdvojeno

GRAĐANI SA PROTESTA PORUČILI DA BOLNICA MORA OPSTATI

Okupljanjem ispred kapije Opšte bolnice Meljine i petnaestominutnom blokadom saobraćaja građani Herceg Novog večeras su dali podršku zaposlenima u njihovim zahtjevima da Bolnica u Meljinama uđe u sistem javnog zdravstva Crne Gore. Građani su poručili sa skupa da Bolnica Meljine mora opstati te da država mora preduzeti mjere kako bi se riješili nagomilani problemi. Saglasni su za zaposlenima da se status ustanove mora riješiti što hitnije ne čekajući okončanje sudskog spora za raskid ugovora sa vlasnikom Bolnice Atlas grupom.

Skup  podrške organizovan je posredstvom fejsbuk grupe „Sačuvajmo Bolnicu Meljine“.

Dara Vukadinović zahvalila se građanima koji su došli da pokažu da im je stalo do onoga što je novsko.

-Drago mi je što ste ovdje da pokažemo da ono što je naše i treba da ostane uvijek naše. Nadam se da ćemo imati dovoljno sloge da prevaziđemo sve druge podjele i da radimo u zajedničkom interesu – poručila je Vukadinović i pozvala građane da se pridruže i skupu podrške koji će biti održan u subotu 28. jula u organizaciji Udruženja penzionera u parku „Boka“ u 10 h.

Predsjednica Sindikata zaposlenih Slavica Drobnjak podsjetila je na tešku situaciju u kojoj se Bolnica nalazi zbog čega oni svakodnevno od ponedeljka, pola sata protestuju u krugu ustanove.Ističe da im se niko nije zvanično obratio iako protesti traju sedam dana.

-Očekujemo ipak da ćemo dobiti zvaničan odgovor na našu molbu koju smo u dva navrata uputili premijeru Markoviću da nas primi kako bi mu predočili situaciju. Takođe ljekari su i valsniku Bolnice Dušku Kneževiću uputili dopis i zahtjev da se sastanemo ali takođe još nema odgovora- kazala je Drobnjak. Ističe da građani od zaposlenih očekuju kvalitetnu zdravstvenu uslugu a da oni od građana očekuju podršku u borbi za opstanak bolnice.

Vojin Miljanić bivši predsjednik sindikata Vektra Boka , ističe da bolnica treba svim Hercegnovljanima i da je ovo njegova podrška za njen spas, kao i podrška zaposlenima.

Olivera Doklestić , direktorica preduzeća Vodovod i kanalizacija poručila je da Bolnica stara više od 110 godina mora da ostane u Meljinama, jer pitanje zdravlja nikada ne smije da bude upitno.

-Punim srcem podržavam bolnicu u prvom redu, da ostane bolnica i da uđe u sistem zdravstva Crne Gore. Kao direktorka, Vodovoda i kanalizacije, dakle od septembra kada sam preuzela funkciju, dajemo podršku ovoj zdravstvenoj ustanovi i to ćemo nastaviti i dalje- kazala je Doklestić.

Spasoje Krivokapić, Novljanim porijeklom, koji živi i radi u Francuskoj došao je da u ime dijaspore u EU podrži skup, jer je, kako je rekao,  bolnica neophodna gradu.

-Mnogi koji su otišlio da rade u inostranstvo vraćaju se u Herceg Novi. Pitamo se gdje ćemo se liječiti tada. To je bio moj motiv da podržim zaposlene i građane Herceg Novog na ovom skupu.

Podsjećamo, zaposlenima u Bolnici Meljine menadžment duguje četiri plate, doprinosi nisu uplaćeni dvije i po godine, poslednjih godina kadar se osipa, pa bolnica funkcioniše u veoma teškim uslovima. U Bolnici je trenutno 144 zaposlenih uključujući i radnike angažovane tokom turističke sezone.

Predstavnici Sindikata sutra će se sastati sa zaposlenima kako bi dogovorili naredne korake ukoliko ne bude zvaničnih odgovora na njihove zahtjeve.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com