DRUŠTVO

GRAĐANI POHRLILI U ISPOSTAVU GRAĐANSKOG BIROA U BIJELOJ

U prostorijama Mjesne zajednice Bijela  nedavno je otvoren turistički informativni biro a od danas je počela sa radom i ispostava Građanskog biroa, tako da su na ovaj način na jednom mjestu objedinjena tri segmenta  servisa građana.
Jutros su počeli da dolaze u Biro u Bijeloj mještani, kako bi završili neku od svojih obaveza koje su ranije jedino mogli da obave na šalterima Građanskog biroa u Opštini Herceg Novi. Otvaranje ispostave u Bijeloj znači mnogo ne samo za Bijeljane  već i za čitavu rivijeru, potvrdio nam je predsjednik Mjesne zajednice Bijela Vojislav Vojo Ilić:
– Građani ne moraju više da idu  u Herceg Novi, sve će naći na jednom mjestu, što je rasterećenje za stanovnike Bijele i rivijere , kao i  za zaposlene u Opštini. To je ogromni napredak za građane za kompletnu rivijeru . Ljudi će imati potpune informacije. Mi planiramo da pošaljemo cirkularno pismo ostalim mjesnim zajednicama sa hercegnovske rivijere, kako bi ih upoznali da ubuduće  sve obaveze koje imaju mogu da obavljaju u Bijeloj, što je povoljnije, isplativije, ne mora da se po vrućinama odlazi u Opštinu, zauzimaju parking mjesta dok traju ljetne saobraćajne gužve, a  i zahtjeva manje vremena, smatra Ilić.
Dio ovjera  ipak će građani morati da obavljaju u herceg Novom  jer  postoji  jedna knjiga ovjera u Opštini i ona  ne može da se prenosi. Sve ostalo će biti na raspolaganju građanima.

Ispostava Građanskog biroa u Bijeloj biće otvorena radim danima od osam do 12 časova a zaposleni će obavljati poslove prijema zahtjeva i izdavanja potvrda o predaji i vrsti dokumentacije koja je predata, izdavanje potvrda o životu koje se mogu izdavati po standardnoj proceduri i ovjeravati zaduženim pečatom, kao i ovjeru knjige gostiju po standardnoj proceduri.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com