DRUŠTVOIzdvojeno

GRACIANA OD DANAS NA RELACIJI TIVAT – HERCEG NOVI

Danas  startuje javni prevoz ekološkim barkama kompanije Bella Boka u Bokokotorskom zalivu.

-Hibridni brod Graciana, kapaciteta do 60 putnika, saobraćaće od Tivta do Herceg Novog i obratno. Na toj liniji dnevno će se saobraćati po pet u oba pravca. Prvi polazak od Tivta, sa Pina, za Herceg Novi svakog dana biće u osam sati i 30 minuta, a naredni termini su 12 sati,  15:30,  19 sati i  22 sata i 30 minuta. Od Herceg Novog za Tivat početna stanica biće Gradska luka, a termini za polazak su 09:15, 12:45, 16:15,  19:45 i  23 sata i 15 minuta. Cijena karte na toj liniji biće četiri eura u jednom pravcu-saopštili su iz kompanije Bella Boka.

Kako navode, osim  linije Tivat-Herceg Novi -Tivat, Graciana će prevoziti mještane i turiste od Tivta do Kotora preko Perasta. Od Tivta do Perasta planirano je pet linija dnevno, a od Perasta do Kotora četiri. Sve detaljne informacije o polascima na tim linijama građani mogu pronaći na sajtu www.bellaboka.me,  na  Fejsbuk stranici kompanije kao i na samim stanicama (Pine u Tivtu, Gradska luka Škver u Novom, gradski park u Kotoru).

Bokom će od utorka zaploviti i solarna barka „Elettra“,  kapaciteta do 30 putnika, koja će, sedam puta dnevno, saobraćati na liniji Kotor- Prčanj – Donji Stoliv – Perast.  Cijena karte od Kotora do Perasta je tri i po eura, a na pojedinačnim relacijama od euro do euro i po.

Bella Boka jedinstveni projekat, ne samo u Crnoj Gori već i na Mediteranu. Napominjem da je ovo pilot faza projekta , pa će uz Gracijanu i Eletru Bokom, nadamo se već od iduće sezone, zaploviti još minimum četiri ekološke barke i na taj način, u velikoj mjeri, rasterititi drumski saobraćaj i smanjiti emisiju štetnih gasova u našem prelijepom zalivu. Svakodnevno dobijamo mnogo zahtjeva od mještana Boke i od početka projekta je planirano da sva veća mjesta u Boki budu povezana ovim tipom prevoza.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com