IzdvojenoKultura

GORDANA KRCUNOVIĆ: PLANIRANI PROGRAMI UZ DOM KULTURE U BIJELOJ, A ZA “BUĐENJE LJETA” KONCERT ZAGREBAČKE POP GRUPE “DŽINKS”

Dom kulture u Bijeloj,  koji je protekle dvije godine pod ključem,  odraz je  višedecenijskog lošeg  odnosa prema kulturi i njenom razumjevanju, ali makar i korak po korak ponešto se može promijeniti na bolje, uvjerena je  direktorica  Herceg festa Gordana Porobić Krcunović. Za “Buđenje ljeta”  na tvrđavi Forte mare zagrebačka pop grupa “Džinks”.

-U proteklom periodu radili smo na tome da kultivišemo prostor ispred zgrade Doma u Bijeloj, a adaptiraćemo i amfiteatar koji se nalazi odmah uz Dom. I tu planiramo kulturno-umjetničke programe i pozorišne predstave, ovog ljeta. Cilj nam je da prevaziđemo  probleme u unutrašnjem dijelu Doma kulture, da pokušamo da zainteresujemo investitore i da   eventualno javno-privatno partnerstvo bude  modus rješavanja problema.

Podsjetićemo, u bjelskom Domu kulture najveći problem su dotrajale instalacije i  krov koji prokišnjava. Ljeto međutim dozvoljava da se koristi dio ovog  kompleksa, pa će  to oživjeti nekada lijepo i savremeno, sada dotrajalo  zdanje u koje od otvaranja 1989. godine skoro da nije ništa ulagano.

Gordana Porobić Krcunović najavila je i dio programa  planiranih u Herceg festu za  jun. Osim Dana kineske kulture (26 i 27. maj)  izdvojila je predstavu  „Cvrčak i mrav“  ali i  već ustaljeni atraktivni  program   „Buđenje ljeta“ kada će, na dan kada stiže ljeto, a  prije izlaska sunca, na tvrđavi Forte mare nastupiti  popularna zagrebačka pop grupa  „Džinks“. Njihove  hitove   „Da smo se voljeli manje”, „Na zapadu”, „Tamo gdje je sve po mom”, „Smijem se”, „Na čemu si ti” publika voli a izvode  vrsni muzičari  koji su na sceni skoro 25 godina  i još pune koncertne  sale širom regiona.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com